Logo kdcl img

Gelderland gaat Off-Road!

11 oktober 2018 / 370

Woensdag 19 september 2018 verzorgde de Provincie Gelderland het seminar ‘Gelderland gaat Off-Road’ aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens deze middag waren diverse Gelderse verladers en logistiek dienstverleners aanwezig om te discussiëren over het slimmer en duurzamer inrichten van het goederentransport. Het doel is om minder lading te vervoeren via de weg en meer via het water of spoor. Ontwikkelingen op het gebied van energie, krapte op de arbeidsmarkt, congestie op de wegen en zorg voor een goed woon- en werkklimaat, vragen namelijk om innovatieve vervoersoplossingen.

Inspirerende voorbeelden van de sprekers tonen aan dat bedrijven bovenstaande ontwikkelingen kunnen oplossen. Door samenwerking kunnen zij nieuwe synchromodale verbindingen opstarten. NewWays Gelderland stimuleert verladers en logistiek dienstverleners goederen te bundelen om zo de distributie toekomstbestendiger te maken.

Seminar foto 28 niek michiel voor provincie gelderland 300x200

Debat tussen verschillende partijen over de mogelijkheden van synchromodaal transport (Foto: Niek Michel voor provincie Gelderland).

Het bundelen van verschillende ladingen kan ervoor zorgen dat multimodaal vervoer over de weg, water en spoor, aantrekkelijk is. Waar één bedrijf niet altijd voldoende volume heeft om een verbinding op te zetten, kunnen meerdere bedrijven dat wel gezamenlijk. Met de WeConnekt-app kunnen bedrijven vertrouwelijk aangeven op welke corridors ze graag lading willen vervoeren. Als er voor een corridor voldoende volume is bereikt, neemt de programmamanager NewWays contact op met de bedrijven voor het afstemmen van vervolgacties. U kunt er dan voor kiezen deel te nemen aan een startbijeenkomst waarin de bedrijven met lading voor een specifieke corridor met elkaar kennis maken en gezamenlijk verdere stappen zetten. De WeConnekt-app is vertrouwelijk. De app is te vinden in de App Store, Play Store en online, zie https://app.weconnekt.nl.

NewWays Gelderland werkt hierin samen met studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De studenten vervullen hierin de rol als ‘Off-Road Runner’. Dit houdt in dat ze helpen met het vinden van bedrijven met lading.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van NewWays Gelderland.