Logo kdcl img

Succesvolle 5e bijeenkomst CoP Training Within Industry bij vrijetijdspark Beerze Bulten

Op woensdag 23 juni vond de vijfde bijeenkomst...
24 juni 2016 / 2655

Op woensdag 23 juni vond de vijfde bijeenkomst van de Community of Practice (CoP) rond het thema Training Within Industry (TWI) plaats. De bijeenkomsten werden georganiseerd door Hogeschool Windesheim, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven uit Noordoost-Nederland. De deelnemers uit bedrijfsleven en onderwijs waren op bezoek bij Vrijetijdspark Beerze Bulten in Beerze. Er werd afgetrapt met een presentatie van studenten Michel van Galen en Johan Froon. Zij toonden de resultaten van een onderzoek naar het ontwikkelen van een quick scan om te kunnen bepalen of TWI een bedrijf kan helpen. Belangrijkste conclusie was dat het uitvoeren van de scan diverse inzichten biedt maar dat er een verdieping nodig is om snel en eenvoudig helder te krijgen of TWI kansen biedt voor de organisatie.

Daarna nam directeur/eigenaar Gerrit-Jan Hagedoorn van Beerze Bulten de deelnemers mee in een verhaal over de geschiedenis, organisatie en visie van dit 66-jarige familiebedrijf. Begonnen als een camping is het inmiddels uitgegroeid tot een vrijetijdspark met, naast kampeerplaatsen, onder meer wellness-faciliteiten, een zwembad en een overdekte speeltuin. Ook legde Hagedoorn uit hoe hij ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers een algemene training krijgen over ‘hospitality’ en een specifieke training over de functie-afhankelijke werkzaamheden. Onder aangename weersomstandigheden werden we vervolgens rondgeleid over het park door Hagedoorn en marketing- en communicatiemedewerker Lars de Boer. Tijdens de rondleiding was er volop ruimte om vragen te stellen.

Na terugkomst werd er op het terras van Beerze Bulten onder leiding van Janko Wyrdeman en Kars Odink (FrieslandCampina) in drie groepen gewerkt aan een case rondom Training Within Industry. De deelnemers werkten een door henzelf ingebracht case uit. Hierbij was er aandacht voor hoe de beschreven werkzaamheden in de case nu zijn georganiseerd en hoe deze in de toekomst, met behulp van TWI, verbetert kunnen worden. De bijeenkomst werd afgesloten met een informeel buffet.

Ook geïnteresseerd om deel te nemen aan een Community of Practice, bijvoorbeeld over Smart Industry (recent gestart) of heeft u zelf een onderwerp dat u graag binnen een CoP behandelt zou zien? Neem contact op met Jan Stegeman, Manager KennisDC Logistiek Noordoost-Nederland, 0621 888 838, jg.stegeman@windesheim.nl