Logo kdcl img

CORE Innovation Agenda: vernieuwing van toezicht en versterking van handelsfacilitatie

De CORE Innovation Agenda werkt de visie uit...
01 oktober 2015 / 691

De CORE Innovation Agenda werkt de visie uit hoe de veiligheid in logistieke ketens kan worden verbeterd zonder dat dit kostenverhogend werkt. Dit is mogelijk door met 22 innovatieve ontwikkelingen een bijdrage aan 7 kernconcepten te leveren.

Het doel van CORE is om veilige supply chains te creëren zonder afbreuk te doen aan het vergemakkelijken van de handel. Om dit te bereiken moet alle nodige informatie naadloos door systemen gaan die het mogelijk maken om data uit te wisselen en gebruik te maken van de informatie. Op deze manier moet een gecoördineerd grensbeheer systeem en systeemgericht toezicht worden gewaarborgd. Hiervoor moet ten allen tijde genoeg informatie beschikbaar zijn om veerkracht en flexibiliteit te verzekeren. Bovengenoemd doel kan gerealiseerd worden door het inzetten van een aantal belangrijke innovatie componenten.

Om ervoor te zorgen dat er gemeten kan worden in welke mate vooruitgang is geboekt in al deze innovatiegebieden, zijn er KPI’s gedefinieerd die in verschillende demonstraties zullen worden gebruikt om de vorderingen van de doelen te beoordelen.

Voor al deze innovaties is acceptatie door de industrie nodig om ze op grote schaal te implementeren. Kwaliteitsverbetering komt uit de analyse naar voren als de sterkste stimulans voor acceptatie. Twijfels over de terugverdientijd lijken het grootste obstakel. De uitdaging van CORE is dus om met overtuigende business cases te laten zien dat investering in de CORE innovaties een kwaliteitsverbetering en een positieve business case opleveren.

Insights artikel Detailed CORE Innovation Agenda and related Supply Chain KPIs

Auteur Betrokken partijen Jaar Leestijd
G. Zomer, G. Smit, J. Rainbird, P. van de Lande, N. Delmeire, N. Meyer-Larsen, M. Monsreal Barrera, K. Zedel, L. Urciuoli, Z. Palaskas, S. Lekkakos en F. Caldeira TNO, EVO, ISL, European Shipping Council, ZLC, ILS, BMT 2015 30 min

Insights artikel Veerkrachtige, efficiƫnte en veilige supply chains

Auteur Betrokken partijen Jaar Leestijd
Drs. P.J. van Rheenen, Prof. Dr. Y. Tan, Dr. B.D. Rukanova, Ir. G. Zomer (TNO), Mr. F.H.A. Heijmann evofenedex, TU Delft, TNO, Douane 2017 15 min