Logo kdcl img

1.000 deelnemers voor online logistiek opleidingsprogramma

HASSELT/VENLO, 29 april 2021 – Vorig jaar schoot...
29 april 2021 / 1963

HASSELT/VENLO, 29 april 2021 – Vorig jaar schoot het project LogistiekLerenZonderGrenzen uit de startblokken. Het doel? Met een innovatief opleidingsprogramma logistieke experts van de toekomst klaarstomen. Deze opleiding is interactief, kosteloos en staat open voor iedereen die dat wil. Het initiatief blijkt duidelijk aan te slaan. “We lanceerden begin februari onze eerste opleidingen. Vandaag passeren we al de 1.000 deelnemers!” vertellen projectmanagers Carla Vreys en Danny Jonker van respectievelijk Hogeschool PXL Hasselt en Fontys Venlo.

Zowel studenten, logistieke professionals, werkenden die zich willen omscholen, werkzoekenden als docenten kunnen de interactieve opleidingen van LogistiekLerenZonderGrenzen gratis volgen. “We beten de spits af met de webinars ‘De basis van logistiek’ en ‘Trends & ontwikkelingen’. Daarna volgden o.a. de college tours ‘Duurzame inzetbaarheid van medewerkers’ en ‘Employer branding in de logistiek’. Meer dan 500 deelnemers volgden live, nog eens 400 deelnemers bekeken achteraf de opnames”, vertelt een trotse Mark Verheijen, voorzitter van ELC Limburg. “Met dit aanbod willen we meehelpen om de 2.800 openstaande logistieke vacatures in Belgisch- en Nederlands-Limburg te vullen.”

Danny nieuwsbrief

Van blockchain tot duurzaamheid

In 2020 analyseerde LogistiekLerenZonderGrenzen de trends en ontwikkelingen bij bedrijven. Vervolgens kreeg een divers aanbod aan interactieve opleidingen vorm dat hierop een antwoord biedt. “Thema’s als Artificial Intelligence, Blockchain, Omnichannel Fulfilment en Digitale Vaardigheden in de logistiek passeren de revue, maar ook Duurzaamheid en People Management”, aldus Carla Vreys en Danny Jonker. “We verpakken dit in krachtige Webinars van 30 minuten, Virtual Classrooms bestaande uit meerdere lessen en college tours waarbij we een expert aan het woord laten.”

Promoten en opleiden

Aan beide kanten van de grens is Limburg een logistieke hotspot in West-Europa. Zo is de sector in Nederland goed voor 391.000 banen, ruim 5% van alle banen in ons land. Bovendien is de werkgelegenheid in de logistieke sector de afgelopen jaren sterk toegenomen. Mark Verheijen, voorzitter ELC Limburg: “De sector groeit, in Nederlands Limburg zijn er alleen al gerelateerd aan transport en logistiek zelfs nu nog duizenden openstaande vacatures en dat vereist een intensieve inspanning om mensen enthousiast te maken voor de sector en hen op te leiden. Daarnaast verandert de sector en vragen we andere competenties van de logistieke medewerkers. Digitalisering, automatisering en duurzaamheid zijn aan de orde van de dag en daarom zijn we op zoek naar logistieke experts. Via het project LogistiekLerenZonderGrenzen zetten we in op het versterken van de logistiek in zowel Nederlands- als Belgisch-Limburg.”

Meer informatie

Danny Jonker

Projectmanager Fontys Hogescholen

+31 (0)88 507 58 58

d.jonker@fontys.nl

Website: www.logistieklerenzondergrenzen.eu

De partners van LogistiekLerenZonderGrenzen

Om dit grensoverschrijdende project te realiseren slaan heel wat partners over beide landsgrenzen heen de handen in elkaar: de hogescholen PXL (Hasselt) en Fontys (Venlo), ELC Limburg, KennisDC Logistiek, UWV, VDAB, Voka – KvK Limburg en POM Limburg. Ook LOGOS en RTC Limburg dragen hun steentje bij. Het totale project is goed voor een 1,32 miljoen euro, waarvan de helft gefinancierd wordt met Europees geld afkomstig uit het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland. De provincies Belgisch en Nederlands Limburg voegen daar nog een financiering van respectievelijk 130.000 euro en 180.000 euro aan toe. “Samen willen we de hele logistieke sector een stevige duw in de rug geven”, besluiten alle partners in koor.

Logos llzg