Logo kdcl img

Afstudeertafels: een win-win voor zowel bedrijf als student! Doe je ook mee?

Kennis delen is als slim organiseren!
19 december 2018 / 1909

Vanaf februari start een alweer de 8e afstudeertafel voor het thema Zorglogistiek! Start er in 2019 in jouw zorginstelling een student met een logistiek gerelateerde opdracht? Of ben je student en heeft jouw (afstudeer)opdracht iets te maken met patiëntenlogistiek, ketenlogistiek, goederenlogistiek of procesverbetering in de zorg? Schrijf je dan snel in! Dat kan door een mailtje te sturen naar Richard Westerman.

 Hieronder vind je meer informatie over hoe de afstudeertafels werken.

 

Doel

Binnen een afstudeertafel staat kennisdeling centraal. Kennis delen over een gezamenlijk onderwerp, tussen jou en andere stagiairs/afstudeerders, bedrijfsbegeleiders, hogeschoolbegeleiders en docenten/lectoren. De opgedane kennis kun je meteen gebruiken binnen je eigen opdracht. Nooit slecht voor je CV om te laten zien dat je netwerkmogelijkheden benut en alles doet om je resultaat sterker te maken.

 Van gezamenlijke kennis naar oplossingen

Kennis delen is als slim organiseren. Ieder bedrijf en elke opdracht is uniek, maar het is verrijkend om mensen te ontmoeten met een gelijksoortige uitdaging binnen een opdracht. Zie hoe anderen hun uitdagingen analyseren, er een project van maken, oplossingen ontwerpen. Deel ook hoe jij dat doet. Dit helpt jou om sneller betere stappen te maken op weg naar mooie oplossingen voor jouw opdracht. Stimuleer elkaar en reik je opdrachtgever een slimme oplossing aan.

 

So…what’s in it for you?

  • Extra begeleiding van experts
  • Een netwerk van minimaal 25 zorgprofessionals in ziekenhuizen of care instellingen
  • Intervisie en kennis delen met medestudenten in andere zorginstellingen (dus niet het wiel voor de 2e keer uitvinden!)

 En daardoor ben je van grotere toegevoegde waarde voor de organisatie!

Nadat de tafel is afgesloten laten jij en je tafelgenoten iets tastbaars achter over jullie onderwerp, dat gebruikt kan worden in het onderwijs of gepresenteerd in een workshop. Wellicht wil je dat zelf wel presenteren, waardoor je jezelf als jong professional in de kijker van de logistieke wereld kan zetten.

 

Praktische informatie

  • De afstudeertafel staat onder regie van een hbo docent en/of onderzoeker.
  • Deelnemers komen ongeveer drie keer bij elkaar. Het gaat om drie middagen, telkens bij een van de deelnemende hogescholen of instellingen.

Op 18 februari wordt de eerste Afstudeertafel Zorglogistiek in het nieuwe semester georganiseerd bij de Hogeschool Rotterdam (in de middag), de rest van het programma vind je hieronder.

 

Programma

1e sessie Kick of is 18 februari 2019 (Hogeschool Rotterdam)

2e sessie Maandag 8 april 13.00 – 16.00 uur (HAN Nijmegen of Arnhem)

3e sessie Maandag 20 mei 13.00 – 17.00 (BUAS Breda) 17.00 – 18.00 uur Borrel

 

Meer informatie?

Om je in te schrijven en/of voor meer informatie kun je terecht bij Richard Westerman.