Logo kdcl img

Benchmark-onderzoek levert besparingspotentieel op van ±€15.000 per ziekenhuis!

Vier studenten van de opleiding Logistics Management aan...
15 mei 2019 / 550

Vier studenten van de opleiding Logistics Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben een benchmark-onderzoek gedaan naar afvallogistiek bij negen verschillende Brabantse ziekenhuizen. Aanleiding was het feit dat ze allemaal verschillende werkwijzen en leveranciers hanteren op het gebied van afvallogistiek, maar kampen met vergelijkbare problemen. 

Uit de benchmark kwam onder andere naar voren dat indien de ziekenhuizen betere tarieven afspreken voor het verwerken van afval en een slimmere manier van het verpakken van afval, dit een besparing op kan leveren van ± €15.000 per ziekenhuis! “Het was uitermate leerzaam om de logistieke kant van ziekenhuizen mee te maken met het normale bedrijfsleven in je achterhoofd,” zei Mark na afloop. Ook Sven sluit zich hierbij aan: ‘’interessant om de omgeving van het ziekenhuis vanuit intern perspectief te bekijken’’.

 

En met een mooi resultaat dus! De ziekenhuizen waren zo tevreden dat er waarschijnlijk vervolgonderzoek komt naar mogelijke verbeteringen.

Wil je meer weten over deze benchmark in de zorglogistiek? Neem dan contact op met Richard Westerman.