Logo kdcl img

Best Paper Award Vervoerslogistieke werkdagen (VLW) 2014 voor HAN en GS1

Het beste paper van de Vervoerslogistieke Werkdagen is...
03 juli 2015 / 998

Het beste paper van de Vervoerslogistieke Werkdagen is dit jaar gewonnen door...

Richard Westerman van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Samen met Hugo Woudenberg van de HAN en Esther Peelen van GS1 schreef hij het paper getiteld Traceerbaarheid in de zorg: Wie heeft een defect implantaat gekregen?.

In het paper schetsen de auteurs een helder beeld in welke mate verschillende ziekenhuizen op dit moment in staat zijn medische hulpmiddelen te traceren. De onderzoekers doen heldere aanbevelingen hoe de traceerbaarheid verbeterd kan worden. Dit paper was volgens de jury niet alleen wetenschappelijk interessant, maar praktisch zeer toepasbaar en helder beschreven.

Op donderdag 27en vrijdag 28 november vonden, ditmaal in Breda, de Vervoerslogistieke Werkdagen (VLW) plaats. Voor de 21e keer kwamen logistieke onderzoekers en logistici bij elkaar om trends en actualiteiten in de logistiek met elkaar te bespreken op basis van onderzoek nemen. Tal van onderwerpen zijn de revue gepasseerd. Elke deelnemer brengt actief zijn eigen deskundigheid in. Het VLW-congres werd geopend met key-note speech van prof.

Alan McKinnon, gerenommeerd onderzoeker van de Kühne Logistics university in Hamburg. Hij gaf de deelnemers een inkijk in de huidige trends in logistiek en SCM. Naast paperpresentaties over talloze onderwerpen zoals netwerkarchitectuur in de logistiek, Stedelijke Distributie, Modelogistiek, Drones en Webwinkellogistiek, waren er ook ronde tafelsessies over ketentransparantie, Zorglogistiek, Green deal en Robotisering. Het VLW congres werd afgesloten bij Abbott Logistics in Breda.

Onderwerpen

Zorglogistiek