Logo kdcl img

Circulaire economie: trigger voor innovaties in de maakindustrie

Op woensdag 20 september 2017 bent u van...
13 september 2017 / 640


Op woensdag 20 september 2017 bent u van harte welkom op ons congres over de kansen van de circulaire economie voor de maakindustrie.

In de circulaire economie is duurzaamheid geen rem op de economie maar biedt het juist kansen aan bedrijven. Het is een nieuwe vorm van ondernemerschap waar duurzaamheid de trigger is voor innovatie. Er ontstaan andere vormen van samenwerking en logistieke ketens veranderen in netwerken. Dit gaat geregeld samen met nieuwe technologie zoals 3D-Printing of Smart Industry.

Op 20 september willen we op het congres met deskundigen als ondernemers reflecteren op innovaties door de circulaire economie. Een kernvraag is wat de circulaire economie te bieden heeft aan ondernemers. Het congres vindt plaats op de Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg. De Hogeschool Windesheim en Stenden Hogeschool organiseren de conferentie in samenwerking met de Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg.

Programma
De inloop van de conferentie is om 13.30 uur. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor ons programma hebben we verschillende sprekers die u vanuit de praktijk kunnen vertellen over de circulaire economie in presentaties en inspiratiesessies. Tijdens ons programma hoort u in ieder geval over:

  • Innovatie door ketensamenwerking; Martin van Dord; innovatiecoach NRK
  • Kansen voor ondernemerschap door de Circulaire Economie; Kornelis Jorna, projectmanager en adviseur Oost.nl
  • Bedrijfsvoorbeeld: Lune als pionier in de circulaire economie;  Wido van der Bosch algemeen directeur Brink Industrial
  • Oneindige mogelijkheden van hergebruikte en gerecyclede materialen; Els Zijlstra, de oprichter en creative director  van Materia
  • In discussie over innovatie door praktijkgericht onderzoek en onderwijs op het HBO en MBO met lectoren, onderzoekers en docenten van Windesheim, Stenden en het Deltion College.

Voorafgaand aan het congres kunt u deelnemen aan de paneldiscussie: Vierkant voor werk: de regio als ecosysteem. In de ochtend vindt op dezelfde locatie het 3DPrintEU Congres plaats.
 
Paneldiscussie 'Vierkant voor werk: de regio als ecosysteem'
Paneldiscussie met vertegenwoordiging uit het onderwijs, ondernemers en de overheid. Centrale vraag tijdens de discussie is: 'Hoe komen we gezamenlijk tot een brede regionale arbeidsmarkt-roadmap voor de komende 10 jaar?' Er wordt specifiek ingezet op de maakindustrie die zo sterk vertegenwoordigd is in Drenthe en Overijssel.

Daarnaast bieden we u de mogelijkheid om ons Kennisplein Green PAC/TFF te bezoeken. Hier vindt u allerlei inspirerende voorbeelden van innovatief onderzoek. U kunt ons kennisplein bezoeken tot 21.00 uur.
 
Locatie
De locatie van het congres Circulaire Economie is de Evenementenhal in Hardenberg. Op 19, 20 en 21 september vindt hier ook de Technische Industriële Vakbeurs plaats. Op woensdagmiddag 20 september is hier het congres over Circulaire Economie.
 
Kosten en aanmelden
De toegang bedraagt € 25,- (excl. BTW) per persoon;  dit is inclusief de netwerklunch en drankjes en toegang tot de TIV gedurende de dag. U kunt zich via de website van de Evenementenhal (de locatie van het congres) aanmelden. Gebruik hiervoor de volgende code: 6170001764. Als u zich ook opgeeft voor het 3DprintEU Congres in de ochtend, dan betaalt u voor beide congressen in totaal € 40,=.
Klik op onderstaande blauwe button om u aan te melden.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de over de Technisch Industriële Vakbeurs TIV? Bezoek de website.

Wij ontmoeten u graag op 20 september.
Organisatoren hogeschool Windesheim en hogeschool Stenden.

  Aanmelden

 

Lees meer over het congres en de TIV beurs op de website

 

Onderwerpen

Duurzaamheid