Logo kdcl img

Data delen als nieuwe norm in logistieke keten

TLN, evofenedex en het ministerie van Infrastructuur en...
17 oktober 2017 / 987

TLN, evofenedex en het ministerie van Infrastructuur en Milieu omarmen het door Simacan bedachte en ontwikkelde open source datadeelmodel voor logistieke data waarmee publieke en private data in de logistieke sector uitgewisseld kunnen worden.

​Hiermee wordt de efficiëntie van logistieke processen, waaronder bijvoorbeeld de afhandeling bij laad- en losplaatsen, flink vergroot. Het OpenTripModel (OTM) draagt zo in drukke binnensteden bij aan een betere verkeersdoorstroming, een grotere leefbaarheid en meer verkeersveiligheid.

Versnellen

In opdracht van de drie partijen gaat de Stichting Uniforme Transport Code zich nu inzetten om het gebruik en de verdere ontwikkeling van het OTM samen met de logistieke sector te versnellen, voor de grootst mogelijke impact op binnensteden.

Opschalen en uitbreiden

TLN ziet duidelijke voordelen in het OTM. Directeur Jan Boeve: ‘We zijn groot voorvechter van het delen van data en papierloos transport. Met het OTM verbeteren de mogelijkheden tot een efficiënte uitwisseling van publieke en private data tussen marktpartijen en met de overheid. Dit zal onze leden in staat stellen te komen tot een betere (realtime) planning, minder tijdverlies en minder koppelingen met allerlei andere systemen.’

  • Klik hier voor meer achtergrond
  • Klik hier voor een animatie van het OTM