Logo kdcl img

Deelnemer Transport Logistic München in de spotlight!

ELC Limburg organiseert, in opdracht van Provincie Limburg,...
23 maart 2017 / 847

ELC Limburg organiseert, in opdracht van Provincie Limburg, de European Logistics Center Limburg Stand op Transport Logistic München van 9 tot 12 mei. KennisDC Logistiek Limburg/ Fontys Venlo kunnen natuurlijk niet ontbreken in dit geheel. Hieronder staat onze motivatie beschreven om deel te nemen aan de Limburg Stand. 

Fontys Venlo is 36 jaar geleden gestart als VervoersAcademie (VA) Venlo en was de eerste logistieke hbo-opleiding in Nederland. Tegenwoordig is de naam: ”International Campus Venlo” en studeren er ongeveer 4200 studenten uit meer dan vijftig landen. Faculteit Logistiek telt 500 studenten en ongeveer 50 medewerkers.

Dit zijn docenten, onderzoekers, lectoren, consultants, en ondersteunend personeel. KennisDC Logistiek Limburg is een project waarin we de landelijke samenwerking zoeken met andere onderwijs-, onderzoeks- en overheidsinstellingen en organisaties binnen de logistiek. Een belangrijk asset binnen de logistiek zijn mensen en wij leiden op tot logistiek professional en stimuleren innovatie vanuit het KennisDC Logistiek.

Beurs munchen4

Enkele vragen aan de deelnemer:

Waarom is het belangrijk dat Provincie Limburg vertegenwoordigd is?

Limburg ligt direct tussen de haven van Antwerpen en Rotterdam en het Europese achterland. Daarom is vaker bekroond als Europa’s logistieke hotspot. Binnen 2 uur kunnen ongeveer 50 miljoen consumenten beleverd worden. Hiernaast hebben we zeer goede multimodale infrastructuur en dat maakt onze provincie uniek. Daarnaast is er brede samenwerking en bundeling van krachten tussen onderwijs, overheid en organisaties wat provincie Limburg kenmerkt en de logistiek sterker maakt. Er is kennis, innovatiekracht en dit maakt het een ideaal ondernemersklimaat. Op de beurs zal dit tot uiting komen door de variatie aan organisaties en toonaangevende producten, projecten en diensten. De provincie moet dus aanwezig zijn op dit logistieke podium.

Waarom wilt u zich profileren op Transport Logistic München?
Als onderdeel van een regio waar samenwerking wordt gepredikt kunnen kennisinstellingen niet ontbreken. Tevens heeft Fontys een internationale Campus die opleidingen en cursussen aanbiedt in meerdere talen.
We zijn trots om onderdeel uit te maken van het provinciale initiatief en zien de beurs als de mogelijkheid om in de regio en daarbuiten contacten te onderhouden, uit te breiden en te intensiveren.

Waarom moeten mensen de European Logistics Center Limburg Stand moeten bezoeken op TLM 2017?
Om op de hoogte te worden gebracht van de regionale initiatieven en mogelijkheden in Limburg is het belangrijk om de European Logistics Center Limburg stand te bezoeken. Voor onze deelnemers is het de ideale mogelijkheid om hun internationale contacten te ontmoeten in het centrum van Europa. Telefonisch contact wordt vervangen door persoonlijk (in)formeel contact.
Is de bezoeker niet bekend met Logistiek Limburg dan is het toch interessant om de stand te bezoeken vanwege de grote variatie aan bedrijven en sectoren waarbinnen ze actief zijn.

Website organisatie:
www.kennisdclogistiek.nlwww.fontys.nlwww.fontysvenlo.nl

Bron: ELC Limburg