Logo kdcl img

Dutch Collegetour Transport and Logistics 2017

Spijker, samen met studenten, uw kennis bij.
21 december 2016 / 2187

Benieuwd naar de laatste inzichten op het gebied van E-fulfilment of Customs? Wilt u samenwerken en kennismaken met ambitieuze HBO studenten logistiek? Neem dan deel aan de derde editie van de Collegetour Transport and Logistics die de TLN Kring Logistiek en Supply Chain (KLS) organiseert in samenwerking met Fontys Hogeschool Venlo en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Opzet:

De Collegetour is een initiatief van de Innovatiecommissie van de KLS en het KennisDC Logistiek met als doel het logistieke bedrijfsleven en studenten logistiek bij elkaar te brengen rond een aantal innovatie thema’s in de logistiek.

Elk college zal een mix zijn van praktijkervaring en onderzoeksresultaten gepresenteerd door sprekers vanuit de deelnemende kennisinstellingen en vanuit het bedrijfsleven. Daarnaast gaan de deelnemers (bedrijfsleven en studenten) gezamenlijk aan de slag met een casus. De collegetour biedt daarmee ook voldoende gelegenheid om kennis te maken met logistieke studenten.

College 1 – Supply Chain Finance

Datum en tijd:     dinsdag 31 januari 2017, 16.00 – 20.00 uur

Locatie:                 Arnhem

Supply Chain Finance is een van de thema’s van de topsector logistiek en is volop in ontwikkeling. Waar het in het begin vooral gericht was op grote multinationals zien we de laatste tijd steeds meer kleinere partijen die SCF trajecten inrichten. Maar wat zijn nu de mogelijkheden voor logistiek dienstverleners rond SCF, hoe kun je SCF inzetten om de keten te optimaliseren en de eigen positie te verbeteren? Dat zijn vragen die tijdens dit college aan bod komen en waarmee we, rond casussen, aan de slag gaan.

Sprekers tijdens dit college zijn o.a. Jan Jansen, docent/onderzoeker Supply Chain Finance aan de HAN en Frank-Jan Evers, Supply Chain Manager bij BluePrint Automation.

College 2 – Customs

Datum en tijd:     dinsdag 7 februari 2017, 14.00 – 17.00 uur

Locatie:                  Venlo

Nederland staat bekend om de goede samenwerking tussen bedrijfsleven en douane. De goede positie in douaneafhandeling die dit heeft opgeleverd staat echter wel onder druk. Wat zijn de recente ontwikkelingen op het gebied van Customs and Trade Compliance en hoe kan het logistieke bedrijfsleven hier op inspelen? Dat is het thema van dit college.

Sprekers tijdens dit college zijn Heinrich Deryck, docent Customs & Trade Compliance aan de Fontys Hogeschool en  Richard Krempel, manager Customs Compliance bij Michael Kors.

College 3 – E-Fulfilment

Datum en tijd:     dinsdag 14 februari 2017, 14.00 – 17.00 uur

Locatie:                  Venlo

De ontwikkelingen in E-commerce gaan snel en dat heeft consequenties voor het logistieke proces: E-fulfilment. Welke stappen moet de logistiek dienstverlener zetten om te kunnen inspelen op de groeiende behoefte aan E-fulfilment. En, is er nog een toekomst voor de logistiek dienstverlener in de last mile of hebben Uber-achtige modellen daar de toekomst? Een greep uit de vragen die aan bod zullen komen tijdens dit college.

Sprekers tijdens dit college zijn Roy Lenders, Lector  E-Commerce aan de Fontys Hogeschool, en Oscar van Straaten, CEO Agradi (webshop voor o.a. dierenbenodigdheden  en buitenleven).

College 4 – De rol van duurzaamheid in de relatie LDV’er- verlader

Datum en tijd:      dinsdag 21 februari 2017, 16.00 – 20.00 uur

Locatie:                 Arnhem

Het belang van duurzaamheid neemt ook in de logistiek steeds verder toe. In de praktijk blijkt het echter vaak lastig om logistieke transportstromen echt duurzamer in te richten en lijken andere factoren vaak van groter belang in de onderhandelingen dan duurzaamheid. In dit college wordt de rol van duurzaamheid in de relatie tussen logistiek dienstverlener en verlader besproken en kijken we naar manieren om duurzaamheid steviger te verankeren in deze relatie.

Sprekers tijdens dit college zijn Reinder Pieters, Docent en Onderzoeker aan de HAN en Henk van der Wal, CEO van Van der Wal.

Locatie:

College 1 en 4 vinden plaats op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, College 2 en 3 vinden plaats op de Fontys Hogeschool Venlo. Exacte locaties worden later bekendgemaakt.

Kosten en aanmelden:

Deelname aan de gehele Collegetour kost €150,- per persoon (exclusief 21% BTW). Aanmelding is in principe voor de hele collegereeks, al is het wel mogelijk om een collega in uw plaats te laten gaan naar een of meerdere colleges. U kunt uzelf aanmelden door het sturen van een e-mail met daarin uw gegeven naar evenementen@tln.nl. U kunt dan gelijk aangeven wie van uw bedrijf bij welk college zal aansluiten.

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Christiaan van Luik, Transport en Logistiek Nederland via 088 4567 239 of cvluik@tln.nl.