Logo kdcl img

Dutch TechZone uitgelicht

Sinds 2018 werken de gemeenten Emmen, Hardenberg, Hoogeveen...
10 december 2020 / 1173

Sinds 2018 werken de gemeenten Emmen, Hardenberg, Hoogeveen en Coevorden samen in de Dutch TechZone. Het samenwerkingsverband is destijds opgezet om de werkgelegenheid in het gebied te stimuleren, met de focus op een viertal pijlers: groene chemie, HTSM, logistiek en duurzame energie. Door nauwe samenwerking van alle betrokken partijen – ondernemers, onderwijs en overheid – is het doel dé regio van de innovatieve maakindustrie met aantrekkelijke vestigingsplaatsen voor innovatieve (maak)ondernemers. In de Dutch TechZone wordt op uiterst slimme en duurzame wijze geproduceerd. Zo wordt gebouwd aan een veerkrachtige regio en een betere wereld. De ambitie is dé regio te worden waar echt wordt samengewerkt. Waar je je eigen-wijsheid deelt met een ander.

Dutch TechZone de logistieke draaischijf naar het achterland

De regio heeft een aantal kenmerken die maken dat de Dutch TechZone als logistieke draaischijf kan fungeren. De uitstekende bereikbaarheid via de A28-A37, met aansluiting op de N34 en N36. Decennia lang wordt al gewerkt aan de verdubbeling van de E233. Op dit moment zit dit project in de afrondende fase en wordt overgegaan tot uitvoering. De upgrading van de E233 zorgt ervoor dat de reistijd naar Hamburg circa 1,5 uur wordt verkort.

Kaartje dtz %28hogere resolutie%29

Vergroening en verduurzaming van de transportbranche

De containerterminal in Coevorden biedt veel mogelijkheden. De terminal is gesitueerd op Duits en Nederlands grondgebied, waarbij het spoor naadloos overgaat op het Duitse spoor. De Euroterminal Emmen-Coevorden-Hardenberg beschikt over alle douanefaciliteiten, waardoor er maar één douane handeling hoeft te worden uitgevoerd. Vanuit Coevorden zijn al diverse bestemmingen per spoor ontsloten. Om het aantal bestemmingen en het aantal TUE te laten toenemen is in samenwerking met de provincie Drenthe en de deelnemende gemeenten uit de Dutch TechZone het project New Ways Drenthe gestart.  

 New Ways Drenthe heeft met Esther van der Maten een stuwende kracht voor het versterken van bestaande corridors en het opzetten van nieuwe corridors voor het vervoer per spoor. De visualisering van Off Road is vastgelegd in een mooie promotiefilm.

Esther en de medewerkers van de Euroterminal lichten u graag voor in over de mogelijkheden.

Bereikbaarheid over het water,  een goed en filevrij wegennet en een spoorverbinding zijn onmisbare aspecten voor effectief transporteren. Echter; de Dutch TechZone biedt meer! De aanwezigheid van goede logistieke medewerkers, vervoerders maar vooral voldoende ruimte voor warehousing, op- en overslag.

Dutch TechZone is voorzien van alle logistieke mogelijkheden en gemakken, op minder dan 1,5 uur van het Westland en in circa 3 uur van en naar Hamburg.

Voor inlichtingen: e.schottert@coevorden.nl