Logo kdcl img

Eerste editie KDC Masterclass City & Mainport Logistics

Donderdag 23 juni organiseerde KennisDC Logistiek Amsterdam en...
30 juni 2016 / 1126

Donderdag 23 juni organiseerde KennisDC Logistiek Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam in nauwe samenwerking met Supply Chain Finance (SCF) van Hogeschool Windesheim, de eerste editie van de Masterclass City & Mainport Logistics. 

Doel van de masterclass was om aan de hand van presentaties, workshops en pitches van logistieke innovaties vanuit onderzoek & praktijk, de laatste stand van zaken weer te geven over City & Mainport Logistics. De masterclass heeft plaatsgevonden bij de Amsterdam Impact Hub en de thema’s rondom de masterclass waren Slim & Schoon door de stad, Afval Logistiek, Roadmap Logistiek Food, Airport Seaport Benchmark en SCF. In totaal hebben ruim 80 genodigden uit het werkveld, kennisinstellingen, gemeente/overheid en brancheorganisaties deelgenomen.         

Opening
De masterclass werd geopend door dagvoorzitter Walther Ploos van Amstel waarna KDC Amsterdam coördinator Bas Overbeek een korte introductie gaf over waar het KDC regionaal en landelijk voor staat.  

 Keynote speakers
De eerste keynote speaker Dertje Meijer (president directeur Port of Amsterdam) presenteerde een inspirerend verhaal over hun dagelijkse logistieke uitdagingen. Tweede keynote speaker René de Koning (Industrial Logistics Lead voor de F-35 (Joint Strike Fighter) Nederland, presenteerde de propositie waarin het beste wat Nederland te bieden heeft in logistiek en supply chain management wordt samengebracht. Dit met het uitdagende doel om de wereldwijde onderhoudslogistiek en supply chain van het F-35-programma naar Nederland halen.

Sessies
Na de het plenair gedeelte met de keynote-speakers, gemodereerd door Walther Ploos van Amstel zijn er drie parallelsessies gehouden op het gebied van:

Slim & Schoon door de stad - door lector Walter Ploos van Amstel

Thema's:

·       Schonere afvallogistiek

·       Elektrisch vervoer / Light Electric Vehicles

·       Hoe pak je goederenvervoer in een buurt aan?

·       Slimmer omgaan met laad- en losplekken in de stad
 

Mainport (airport/seaport) logistics - door lector Dick van Damme

Thema's

·       Roadmap Logistiek Food MRA

·       Benchmark Airport Seaport

·       Airport Seaport Logistics
 

Workshop Supply Chain Finance - door Associate Professor Ronald de Boer
 

Een uitgebreid inhoudelijk verslag van de sessies City Logistics & Mainport kunt u onder publicaties downloaden via de  kennisDC logistiek website.
 

Afsluiting
Dagvoorzitter gebruikte het laatste gedeelte van het programma door de moderators van elke sessie een terugkoppeling te laten geven van de uitkomsten en bevindingen en de aanwezigen te bedanken voor hun actieve bijdrage aan de masterclass.  

Op de hoogte blijven?
Wilt u op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken rondom City en Mainport logistiek? Bent u geïnteresseerd in de resultaten van het onderzoek op dit gebied? Wilt u nu eindelijk eens wat meer weten over Supply Chain Finance of bent geïnteresseerd om deel te nemen aan de volgende editie van de KDC Masterclass City & Mainport Logistics? Neem contact op met Bas Overbeek, coördinator KennisDC logistiek Amsterdam, b.g.m.overbeek@hva.nl