Logo kdcl img

Fontys en KLG Europe slaan handen in elkaar en organiseren een hackathon

Een juiste combinatie en afstemming van theorie en...
15 maart 2022 / 1838

Een juiste combinatie en afstemming van theorie en praktijk wordt steeds belangrijker. Om goed in te spelen op de behoeftes van het bedrijfsleven, maar ook om studenten te enthousiasmeren zijn real life casussen de juiste oplossing om het onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen.

Om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen en beter in te spelen op hedendaagse uitdagingen in het bedrijfsleven, heeft de Fontys in Venlo hun standaard onderwijsmodulen in een nieuw jasje gestoken. Internationaal logistiek dienstverlener, KLG Europe is een belangrijke partner voor het uitrollen van verschillende pilot projecten, waaronder ook deze hackathon. “KLG Europe staat open voor ontwikkeling en is bereid om te investeren in de ontwikkeling van ons onderwijs door hun kennis met ons te delen. Maar ze staan ook open om zelf te leren en samen te werken met onze studenten. Op deze manier delen we veel kennis en leren we van elkaar”, aldus Danny Jonkers Fontys.

Yvonne Peeters van KLG Europe; “Fontys is voor ons een strategische partner. We werken graag samen om onze organisatie mee te laten groeien in kennis en kunde. Studenten zien we als onze young ones, zij zorgen voor een frisse blik op ontwikkelingen maar ook op onze standaard processen. Van elkaar leren en kennis delen zijn de kernelementen van onze jarenlange samenwerking”.

Een hackathon is een evenement waarin deelnemers in verschillende teams aan de slag gaan met een vraag om binnen een korte tijd tot een oplossing te komen. De studenten leren tijdens de onderwijsmodules alle ins en outs op het gebied van theorie en competenties, het vraagstuk en ook hoe ze hun oplossing moeten presenteren en verdedigen in het werkveld. Al deze leerelementen  worden door middel van een hackathon in praktijk gebracht. Fred Nooijen, Fontys: “Op deze manier werkt de student samen en is hij bezig met de hedendaagse problematiek. Naast het delen van elkaars kennis is het mooie dat KLG direct profijt heeft van deze denktank”.

Door de hectiek en de dynamiek in de sector transport en logistiek is de aansluiting van onderwijs op de vraag van de arbeidsmarkt één van de belangrijkste elementen. “Door deze samenwerking worden onze medewerkers van morgen opgeleid met de echte praktijk”, aldus Mark Bremen KLG Europe. Yvonne Peeters voegt hier nog aan toe; “Het leuke is dat de Fontys zelf nog open staat voor een beoordeling zoals we dat zelf als organisatie toepassen. De oplossing moet praktisch toepasbaar zijn en goed gemotiveerd. Maar de inzet van de student is óók belangrijk, deze wordt namelijk aan de hand van ons eigen beoordelingssysteem beoordeeld.”

Waar technologie en wetenschap oplossingen biedt voor vele maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen, is het belangrijk dat zowel onderwijs, studenten als het bedrijfsleven hierover enthousiast zijn.  Effectief inzetten op de arbeidsmarkt van de toekomst zal zijn vruchten te zijner tijd afwerpen. Het verbinden, de wil om te leren en de wil om samen te werken zijn de kern van de samenwerking tussen de strategische partners Fontys Hogescholen en KLG Europe.  

Meer informatie over studeren bij de Fontys in Venlo voor de logistieke opleidingen is hier terug te vinden. Wil je een kijkje in de keuken nemen bij KLG Europe? Bekijk hier de Werken bij website. 

Onderwerpen

Human Capital Studenten