Logo kdcl img

GRATIS MINOR BLOCKCHAIN

Donderdag 6 september 2018 start de Minor Mastering...
18 juli 2018 / 1769

Donderdag 6 september 2018 start de Minor Mastering Blockchain voor vierdejaars HBO-studenten op de Haagse Hogeschool. Van deze Minor wordt een MOOC gemaakt, wat betekent dat de lessen gratis terug te zien zijn op internet en dat eenvoudig toegang verkregen kan worden tot de bijbehorende lesslides, het wekelijkse huiswerk, literatuurlijsten en een volledig arsenaal aan bijbehorende boeken/artikelen/films etc. Kort samengevat: een compleet gratis blockchainstudie van 10 weken op Academisch niveau

De MOOC kun je aan het einde van dit kalenderjaar bereiken via de website van het kenniscentrum dat we nu aan het opzetten zijn en wordt in ieder geval gepubliceerd via het YouTube kanaal van yBlockchain.network:https://www.youtube.com/channel/UCO0IcAqqoDT3mvRGaouUU7g 
(staat nu ook al een kleine derdejaars blockchainkeuzemodule op). 

DOEL MINOR/MOOC
Het doel van de Minor luidt: De student(e) kan op gedetailleerd niveau uitleggen welke financiële en technische kenmerken de blockchaintechnologie heeft en welke sociaaleconomische impact deze kenmerken hebben op de diverse onderdelen van bedrijfsvoering (procesinrichting, strategie, informatieanalyses). In andere woorden: de student(e) is in staat om kansen en bedreigingen binnen een organisatie als gevolg van blockchaintechnologie te herkennen en is in staat om een organisatie van advies te voorzien.
De Minor bestaat uit een stevig theoretisch deel over zowel Finance als Techniek. De theorie wordt onderbouwd met kleinere individuele praktijkopdrachten die de student thuis laat oefenen met de materie. Daarnaast is de theorie aangevuld met een praktijkcomponent, waar studenten bij een organisatie aan de slag gaan met een adviesopdracht. De Minor beslaat 15 ECT’s (1 ECT = 28 uur), wat betekent dat diep is ingegaan op de materie. 

DE LESSEN GRATIS BIJWONEN KAN OOK!
De lessen bijwonen behoort ook tot de mogelijkheden. Een groot deel van de lessen zijn gratis te volgen. Graag vernemen we dat wel op voorhand vanwege beperkte plekken en andere facilitaire zaken. Houd er wel rekening mee dat de betrokken praktijkpartners bij de Minor voorrang hebben om de lessen bij te wonen. 
 

Onderwerpen

Blockchain