Logo kdcl img

KennisDC Logistiek Limburg/ Fontys Venlo ontvangt Minister Cora van Nieuwenhuizen

Op maandag 4 februari bracht minister Cora van...
08 februari 2019 / 528

Op maandag 4 februari bracht minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) op uitnodiging van vereniging European Logistics Center (ELC) Limburg een werkbezoek aan Limburg. Fontys Venlo/KennisDC Logistiek Limburg is funding partner van ELC Limburg. De Minister bracht onder meer een bezoek aan de Barge Terminal Born waar ze in gesprek ging over de uitdagingen rondom havens en binnenvaart. Daarnaast nam zij op de Brightlands Chemelot Campus deel aan een rondetafelgesprek onder leiding van ELC-voorzitter Mark Verheijen met vertegenwoordigers uit de chemie, transport en medische technologie.

Img 8103

Congestie, bevaarbaarheid en Brexit

Tijdens de dag kwamen thema’s als de congestie bij de haven in Rotterdam, bevaarbaarheid van de Maas en bediening van de sluizen, vrachtwagenparkeerplaatsen en de Brexit aan de orde. Natuurlijk werd ook uitgebreid stilgestaan bij de files en de aanpak van de Limburgse snelwegen. 

Het werkbezoek en de contacten met de ELC-leden past in de ambitie van ELC Limburg om de sector transport en logistiek in Limburg te versterken en vertegenwoordigen. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst bij Barge Terminal Born en Brightlands Chemelot Campus.

Buiten een afvaardiging van ELC Limburg, Provincie Limburg en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat namen deel: Barge Terminal Born, Wessem Port Services Group, Fontys Venlo, Schuttevaer Vereniging, Brightlands Chemelot Campus, SABIC, Medtronic, Fibrant, Gemeente Sittard-Geleen, IF Consultancy, Fontys Venlo, Gehlen Schols Logistics, DSM, Greenport Development Board en Meulenberg Transport.

Img 8111
Bezoek cora van nieuwehuizen3
Bezoek cora van nieuwehuizen6
Bezoek cora van nieuwehuizen4
Bezoek cora van nieuwehuizen5