Logo kdcl img

Onderzoek effect van lean manufacturing op het operationeel resultaat - uw bijdrage gevraagd

Lean manufacturing methodieken worden op grote schaal toegepast...
23 juni 2021 / 1014

Lean manufacturing methodieken worden op grote schaal toegepast in Nederland, hetgeen aanzienlijk kan bijdragen aan het operationeel resultaat van organisaties. Er is weinig onderzoek gedaan naar de relatie tussen lean manufacturing en het operationeel resultaat. Tevens is de invloed van bedrijfsgrootte op deze relatie onderbelicht. Stef Thijsse Claase, student Tilburg University, doet onderzoek naar de invloed van lean manufacturing. Het CoE KennisDC Logistiek draagt graag een steentje bij aan zijn onderzoek. 

Het doel van dit onderzoek is om te analyseren wat het effect is van elf verschillende lean manufacturing methodieken op de verschillende aspecten van het operationeel resultaat van Nederlandse productiebedrijven. U kunt denken aan de doorlooptijd en het voorraadniveau. Ook het aantal werknemers wordt meegenomen als variabele in het onderzoek, om zo te kunnen bepalen welke lean manufacturing methodieken effectiever zijn voor grote- en kleine productiebedrijven.

Bent u betrokken (geweest) bij lean manufacturing gebaseerde implementaties en heeft u kennis over de invloed van deze implementaties op het operationeel resultaat, dan zouden wij het zeer waarderen als u mee wilt doen aan dit onderzoek door deze enquête in te vullen. De enquête is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar en zal circa 10 minuten duren.  

Uiteraard wordt uw respons vertrouwelijk en anoniem verwerkt. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Nederlandse versie: https://survey.sogosurvey.com/r/HD7adL

English version: https://survey.sogosurvey.com/r/LE2Huv

 

Uw deelname wordt zeer op prijs gesteld! Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met Stef Thijsse Claase (s.j.thijsseclaase@tilburguniversity.edu / +31 614148746).

Onderwerpen

Productielogistiek