Logo kdcl img

Start Talent Innovatie Pool ‘Digitalisering en data’ in februari 2021. Doet uw bedrijf mee?

Als we het hebben over trends in transport...
17 december 2020 / 1520

Als we het hebben over trends in transport en logistiek, staat digitalisering met stip op één. Toch heeft niet eens de helft van alle logistieke bedrijven een digitale strategie. Systemen, KPI’s, interne processen, recruitment, promotie en dies meer zijn nog vaak gebaseerd op oude, niet-digitale businessmodellen.

Toch lees je vrijwel dagelijks via verschillende media quotes zoals: “Digitalisering is een voorwaarde om door te kunnen groeien en om processen te beheersen.” en  “Door digitalisering is het eenvoudiger om snel en adequaat te kunnen reageren op wensen van klanten en eventuele problemen bij het uiteindelijke transport.”. Digitalisering in de logistiek is super belangrijk en bedrijven willen vaak ook wel ‘digitaliseren’, maar in de praktijk gebeurt het weinig. Uit het ‘Nationaal onderzoek data en digitalisering in de logistiek’ blijkt dat met name gebrek aan tijd en complexiteit de belangrijkste knelpunten zijn voor het starten van projecten op het vlak van digitalisering in de logistiek.

KennisDC Logistiek Limburg wil bedrijven in de sector transport en logistiek graag ondersteunen bij het opzetten, initiëren en uitvoeren van projecten rondom digitalisering. Daarvoor starten we in februari 2021 een Talent Innovatie Pool ‘Digitalisering en data’. Binnen deze pool staat samenwerking met en voor elkaar centraal. We gaan van februari tot en met juni 2021 samen met professionals uit transport en logistieke bedrijven en studenten aan de slag met uw ‘digitaliseringsproject’. KennisDC Logistiek ondersteunt bedrijven en studenten hierbij onder andere met actuele kennis en externe expertise.

Bent u van plan om in 2021 binnen uw bedrijf aan de slag te gaan met ‘digitalisering’ en wilt u daarvoor graag gebruik maken van de kennis, ervaring en creativiteit van collega-bedrijven uit de sector en de creatieve geest van studenten, neem dan contact met mij op voor een oriënterend via f.nooijen@kennisdclogistiek.nl. Graag informeer ik u dan verder over dit project.

Foto fred 2