Logo kdcl img

Successen voor landelijk samenwerkingsverband KennisDC Logistiek

KennisDC Logistiek vierde voor de derde keer haar...
16 december 2019 / 1358

KennisDC Logistiek vierde voor de derde keer haar successen tijdens Parels van Morgen 2019 op de RDM Campus in het Innovation Dock Rotterdam.

Op 12 december jl. vond de derde editie van Parels van Morgen plaats bij het collega-center of expertise RDM Campus Rotterdam. Ontmoeten, verbinden, versterken en inspireren, daar draaide het om tijdens deze dag. Meer dan 130 deelnemers uit onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven ontmoetten elkaar en presenteerden en deelden hun projecten. Een geslaagde dag waarbij velen inspiratie en ideeën op deden waar ze in de toekomst mee aan de slag kunnen gaan.

Parel1

Tour langs de themapleinen

De groep deelnemers bezocht vier themapleinen, te weten: Human Capital, Samenwerking, Duurzaamheid en Technologie. Op de pleinen werden negen samenwerkingsprojecten gepresenteerd die het KennisDC Logistiek op landelijke schaal uitrolt. Erg mooi om te zien was de interactie en feedback, waardoor interessante nieuwe ideeën ontstonden. Er werden zelfs intenties uitgesproken om bepaalde initiatieven over te nemen en uit te rollen in andere regio’s.

Parel2
Parel3

Extra waardering voor beste KennisDC Logistiek initiatieven: Logistiek Parel 2019

De doelstelling van het KennisDC Logistiek is om onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven actief aan elkaar te koppelen en hierdoor het logistieke MKB te laten innoveren. Een aantal initiatieven en/of projecten zijn voorgedragen die het beste het gedachtengoed van het KennisDC Logistiek tot uitdrukking brengen. Uit de negen inzendingen koos de jury bestaande uit ‘the founding fathers’ van het KennisDC Logistiek Stef Weijers, Leo Kemps en Hans Aarts de winnaar. De Logistiek Parel 2019 uitgereikt door de Logistiek Goeroe 2019 Mieke Damen ging naar de ‘Young Professionals Communities – TIP’.

Quote uit het juryrapport: “Juist dit project geeft het gedachtengoed van de KennisDC’s uitstekend weer. De deelnemende studenten geven aan dat ze meer diepgang krijgen in hun onderzoek en hun (professionele) netwerk wordt verbreed. Young professionals leren van de diverse opdrachten, de masterclasses en de discussies met studenten, andere young professionals, docenten en onderzoekers.  

Er zijn in Nederland vier Young Professionals Communities (TIP Gelderland, TIP Zuid-Holland, Dare2Share Limburg en Dare2Share Zeeland) waar studenten tijdens hun stage en afstuderen worden gekoppeld aan young professionals uit het Logistieke MKB en samen een learning community vormen. De community komt in een half jaar regelmatig samen om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en samen te innoveren.

Naast de Logistiek Parel reikte de jury drie Inspiratieprijzen uit aan initiatieven met veel potentie waarvan we in de toekomst nog vast veel gaan zien, aldus de jury. De drie projecten die de Inspiratieprijzen ontvingen waren: Synchromodaal Maturity model, Sharing Logistics en BOAT-afstudeertafels.

Parel4

Over het KennisDC Logistiek

KennisDC Logistiek is een uniek landelijk samenwerkingsverband van zeven KennisDC’s onder leiding van zeven hogescholen met als doel kennis te ontwikkelen, te delen en onderwijs te vernieuwen om zo betere medewerkers van de toekomst af te leveren en last but not least het bedrijfsleven te helpen innoveren. De hogescholen binnen dit samenwerkingsverband zijn Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Zeeland, Breda University, Fontys Hogescholen, NHL Stenden, Hogeschool Utrecht en de HAN.

Voor vragen:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Wim Bens w.bens@Kennisdclogistiek.nl of Michiel Kuijer m.kuijer@kennisdclogistiek.nl.