Logo kdcl img

Uw logistieke operatie op volle toeren!? Blijf niet achter met innovatie!

Innoveren in de logistiek is 'hot'. Hoe harder...
15 november 2017 / 657

Innoveren in de logistiek is 'hot'. Hoe harder de logistieke operaties draaien, hoe belangrijker het is om efficiënter en innovatiever te werken. Recent onderzoek (SRA- 2018 in Zicht) bevestigt dat logistieke bedrijven in 2018 zullen inzetten op efficiëntie, specialisatie en vernieuwingskracht.

Voortraject INNVALL

In 2008 is in opdracht van o.a. ELC Limburg en Provincie Limburg het INNVALL project gestart. Later is ook het KennisDC Logistiek aangesloten. Hierbij zijn meer dan honderd individuele sessies met bedrijven uitgevoerd, hebben er tientallen bijeenkomsten plaatsgevonden en zijn door, met en voor de deelnemende bedrijven een groot aantal relevante acties uitgevoerd. Deze acties leverden een substantiële bijdrage aan het verhogen van de toegevoegde waarde, die de bedrijven realiseren in de ketens waarin ze actief zijn. Uit het INNVALL project is nu het kennistraject LimburgLogistiek ontstaan. Provincie Limburg, ELC Limburg en KennisDC Logistiek stimuleren dit traject van harte en willen het graag bij hun achterban onder de aandacht brengen.

Kennistraject LimburgLogistiek

Bent u de directeur of de manager die processen constant wilt verbeteren en dus graag effectief wil innoveren in de logistiek? Dan is het kennistraject LimburgLogistiek echt iets voor u!

Bij LimburgLogistiek kunt u optimaal gebruik maken van de kennis en kunde van de organiserende partners en andere professionals! De focus ligt binnen dit kennistraject op het initiëren, uitwerken en implementeren van nieuwe logistieke innovaties. Binnen LimburgLogistiek biedt het kennistraject masterclasses, brainstormsessies met studenten en implementatie ondersteuning aan voor MKB bedrijven in Limburg met een onderscheidende logistieke functie. Het traject wordt uitgevoerd door professionals van Fontys Venlo in samenwerking met het KennisDC Logistiek. Dit programma zal starten in februari 2018. De inschrijving is reeds gestart.

Het kennistraject vindt afwisselend plaats bij Fontys Venlo en bij uw eigen organisatie. In de masterclasses staan logistiek en organisatorisch vermogen centraal. U kunt met alle deelnemers uit het traject klankborden, netwerken en uw ideeën bespreken. De brainstormsessies met studenten en implementatie ondersteuning worden door Fontys georganiseerd bij u op locatie.

Meer informatie

Wilt u deelnemen aan het kennistraject, heeft u vragen of behoefte aan een vrijblijvend gesprek dan kunt u contact opnemen met Guy Somers (g.somers@fontys.nl), René Hendrickx (r.hendrickx@fontys.nl) of Camille Hardy (camille.hardy@liof.nl). 

Nieuwsbrief kennistraject limburglogistiek