Logo kdcl img

Veel belangstelling bij bedrijfsbezoek CoP Smart Industry bij Philips!

Op dinsdag 27 september jl. vond bij Philips...
30 september 2016 / 1682

Op dinsdag 27 september jl. vond bij Philips in Drachten het eerste bedrijfsbezoek plaats van de Community of Practice Smart Industry (CoP SI).

De community bestaat uit 12 bedrijven, branche instellingen en onderwijsinstellingen, die meer dan geïnteresseerd zijn of al volop werken met (in dit geval) het thema ‘smart industry’. De organisatie rondom de communities wordt door het KennisDC Logistiek Noordoost-Nederland geïnitieerd. Binnen de community leert men van elkaar, bundelt men kennis en wordt kennis uitgebouwd en verspreid. De looptijd van een community bedraagt twee jaar, waarbij achtmaal bij elkaar in de keuken wordt gekeken. Elk kwartaal is er een bijeenkomst bij één van de deelnemende bedrijven, waarbij een rondleiding wordt gegeven, één of meerdere interessante sprekers aan het woord komen en een aantal vraagstukken aan de orde worden gesteld.

Jan Stegeman, manager van het KennisDC Logistiek Noordoost-Nederland, gaf de aftrap. Jan Post, head strategic partnerships bij Philips èn hoogleraar Digital Fabrication ENTEG bij de faculteit wiskunde & natuurwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, gaf vervolgens een interessante presentatie de ontwikkelingen rond SI bij  Philips in Drachten. Philips Drachten heeft twee hoofdactiviteiten: 1) de ontwikkeling van de nieuwste Philips producten, zoals scheerapparaten, baard- en haartrimmers, haardrogers en andere Female Beauty producten, stofzuigers, koffiezetters en luchtzuiveringsapparaten en 2) de productie van scheerapparaten die plaatsvindt in de enorme hallen die Philips rijk is.

Na een uitgebreide rondleiding van zo’n anderhalf uur gaf dr. Martin J. Land, associate professor of Operations Management van de faculteit Economics and Business aan de Rijksuniversiteit Groningen, een presentatie over diverse Smart Industry projecten waar hij aan werkt.

Docent Ruud Wijlhuizen van Windesheim  informeerde de aanwezigen over de Associate Degree opleiding Smart Industry die Windesheim binnenkort wil starten.

De aanwezige bedrijven hebben na de presentaties aangegeven op welke thema’s ze verder zouden willen ingaan en voor een van de volgende bezoeken als gastheer zouden willen optreden om dat thema vanuit hun bedrijfsfilosofie toe te lichten.

De bijeenkomst werd informeel afgesloten met een netwerkborrel, waar nog geruime tijd over de onderwerpen werd gesproken.
 

Bent u ook geïnteresseerd om deel te nemen aan een Community of Practice, bijvoorbeeld over Smart Industry of heeft u zelf een onderwerp dat u graag binnen een CoP behandelt zou willen zien? Neem dan contact op met Jan Stegeman, Manager KennisDC Logistiek Noordoost-Nederland, 0621 888 838, jg.stegeman@windesheim.nl.

20160927 cop si philips 012