Logo kdcl img

Vier Limburgse bedrijven onderdeel van de Dare2Share Young Professionals Community

Vier Limburgse logistieke bedrijven hebben zich officieel aangesloten...
26 april 2019 / 2726

Vier Limburgse logistieke bedrijven hebben zich officieel aangesloten bij Dare2Share. Dit is de community waarbij young professionals uit het bedrijfsleven gekoppeld worden aan stagiaires en afstudeerders van verschillende opleidingen en opleidingsinstituten.

Dare2share logo

Kennisdeling tussen young professionals

Vijf maanden lang wordt binnen de community intensief samengewerkt aan opdrachten, wordt kennis gedeeld en via masterclasses door topsprekers wordt nieuwe kennis opgedaan.

Fred Nooijen, Projectleider Dare2Share: “We zijn er als Dare2Share team van overtuigd dat kennisdeling binnen deze community leidt tot innovaties en dat bedrijven er beter van worden. Dit natuurlijk doordat talenten uit bedrijven gekoppeld worden aan studenten uit het hoger onderwijs. Hierdoor wordt alle creativiteit omgezet in nieuwe inzichten en oplossingsrichtingen voor bepaalde vraagstukken die worden besproken binnen de community.”

“We zijn er als Dare2Share team van overtuigd dat kennisdeling binnen deze community leidt tot innovaties en dat bedrijven er beter van worden." Fred Nooijen, Projectleider Dare2Share

Dit zijn de eerste deelnemers!

Met trots kunnen we melden dat de volgende bedrijven meedoen: Boom Transport, Kempen Transport, KLG Europe, en Martin Slangen B.V.

Frank Snellen, KLG Europe: “Het is tijd dat meerdere bedrijven eens over de muren van hun eigen bedrijf kijken en leren van- en kennis delen met anderen. Veel bedrijven in de transportsector zijn continu bezig met de dagelijkse operatie en investeren onvoldoende in dergelijke projecten. Hierdoor nemen ze geen tijd om na te denken. Dit project brengt ons samen met collega’s, denken we na over dezelfde uitdagingen en stimuleren we om in de dagelijkse operatie samen te werken. We werken allen in een marginale business. We moeten gewoon samenwerken! Dit nieuwe initiatief gaat ons zeker nieuwe kennis en inzichten bieden.”

In september gaat de community officieel van start. De deelnemende bedrijven zijn momenteel bezig met het formuleren van hun stage- en afstudeeropdrachten. Daarna zal er een matchmaking plaatsvinden met studenten om de community compleet te maken. Fred Nooijen: ”Mooi om te zien dat zowel bedrijven als studenten heel enthousiast zijn om deel te nemen. Het vraagt een extra tijdsinvestering maar voor de kenniscreatie en kennisdeling binnen het netwerk van de Dare2Share Community komt dit zeker ten goede.”

"We moeten gewoon samenwerken!" Frank Snellen, KLG Europe

Initiatief van KennisDC Logistiek

Het project Dare2Share is een initiatief van het KennisDC Logistiek. Dit samenwerkingsverband onder leiding van 7 hogescholen stimuleert innovaties voor het mkb. Naar voorbeeld van de Talent Innovatie Pool van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is er gestart met Dare2Share. Zowel in Zeeland als Limburg wordt er een Dare2Share Community gestart.

Rawpixel 706373 unsplash

Nieuwsgierig en wilt uw organisatie eventueel deelnemen?

Er is nog plaats voor 2 bedrijven in Limburg om deel te nemen aan de community. Heeft u interesse dan gaan we graag het gesprek met u aan. Neem daarvoor contact op met Fred Nooijen, Projectleider Dare2Share, f.nooijen@kennisdclogistiek.nl / 06-25478725.

Sponsoren watermerk