Logo kdcl img

Vijf jaar Joint Corridors Off-Road: klinkende cijfers en multimodaal loont

Op 3 oktober 2023 was Greening Corridors aanwezig...
14 december 2023 / 750

Op 3 oktober 2023 was Greening Corridors aanwezig tijdens het Forward Forum van Joint Corridors Off-Road in het Nationaal Militair Museum. Met trots werden de resultaten van vijf jaar Joint Corridors Off-Road gedeeld met deelnemers (bedrijven en kennisinstellingen) van het eerste uur.   

Klinkende cijfers

Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat, richt vanaf het grote scherm het woord tot de deelnemers van Joint Corridors Off Road: “Er is veel reden om met een positief en trots gevoel terug te kijken op de afgelopen jaren. Er is hard gewerkt om het multimodale vervoer op een hoger plan te brengen en mogelijk te maken voor bedrijven op elk bedrijventerrein in Nederland.” Dat is volgens Harbers van groot belang en past in de ambitie om het goederenvervoer duurzaam en efficiënter te maken. Dat kan door meer gebruik te maken van de ruimte op het water en op het spoor om zo de wegen te ontlasten en de CO2 uitstoot flink te verminderen. “Dit programma helpt daar enorm bij. De resultaten spreken voor zich en laten zien dat ook multimodaal op de korte afstand loont.”

Offroad

Beschikbaarheid
50 Joint Corridors
>500 vertrekken en aankomsten per week (frequentie is > 250 per week)

Schaalbaarheid
3,3 miljoen TEU per jaar

Duurzaamheid
>900.000 ton CO2-uitstoor per jaar

Mobiliteit
>400 miljoen transportkilometers van-de-weg-af (= Off-Road) per jaar

Uitreiking Kampioensschaal

Dit zijn klinkende cijfers en aan het einde van de middag wordt de kampioensschaal uitgereikt aan het hele netwerk omdat alle aanwezigen kampioen zijn in multimodaal transport. De schaal staat symbool voor samenwerken en de gemeenschappelijk waarden die met elkaar worden gedeeld. De schaal is beschikbaar voor alle deelnemers aan het Joint Corridors Off Road programma, bij speciale evenementen of bijeenkomsten, voor als er iets te vieren is.

Om niemand met lege handen naar huis te laten gaan, is er een miniatuurversie gemaakt van de schaal die ook Greening Corridors mee naar huis mocht nemen.

Tot slot: klinkende cijfers maar dat neemt niet weg dat het uitdagende tijden zijn, laten we met elkaar mooie plannen blijven maken voor de komende jaren en het vliegwiel aan de gang houden!

Soesterberg  03 10 2023 klein 287