Logo kdcl img

Virtual reality becomes a new reality! CoP Smart Industry bij Allinq!

Allinq Lab opent haar deuren voor het 7e...
11 september 2019 / 1198

Allinq Lab opent haar deuren voor het 7e bedrijfsbezoek van de Community of Smart Industry op 11 september 2019.

Thales, Kennispoort Zwolle, Suplacon, Thales, TechForFuture, hogeschool Windesheim, Deltion college, Kennispoort Zwolle, Hollander Techniek, Yokogawa, AO Metalelektro, krijgen een blik op de toekomst voorgeschoteld.

Website kdc1

Na de aftrap van Jan Stegeman, nemen Freek Noordhuis en Aart Schoonderbeek van hogeschool Windesheim ons eerst mee in het belangrijke samenspel van bedrijven, onderwijs en onderzoek. Industriële automatisering en Robotica zijn belangrijke ontwikkelingen in zowel onderwijs als in het bedrijfsleven. Bedrijven leveren projecten aan, studenten gaan aan de slag, brengen het geleerde in praktijk en binnen korte tijd ontstaan er mooie nieuwe oplossingen. De Associate degree Industriële automatisering en Robotica, nieuwe deeltijd opleiding van Windesheim, speelt precies in op die ontwikkeling om het bedrijfsleven te blijven ontwikkelen.

Website kdc4

Ontwikkelingen van nu en in de toekomst met Virtual Reality

Rutger van der Graaf, manager bij Alling Lab, vertelt met een dosis humor over de snelheid van bedrijfsontwikkeling van Allinq. Van aannemersbedrijf in ondergrondse verbindingen naar een nieuwe wereld van digitale modellen. Inspelen op de ontwikkelingen van nu en de toekomst met behulp van Virtual Reality.

Roel Hoppenbrouwers (serious gamer experimenter) begeleidt de interactieve demonstratie hoe Virtual Reality gebruikt wordt om robots op afstand te besturen. Afstudeerders van Windesheim en Deltion zijn ook ingezet om dit te ontwikkelen. Verbazingwekkend om te zien wat er allemaal kan en wat wij als verschillende partners voor elkaar kunnen betekenen.

Website kdc

We kijken nu al uit naar het 8e bedrijfsbezoek, de laatste in de reeks van Smart Industry.

In november 2019 start een nieuwe Community of Practice over Duurzame Inzetbaarheid.

Bent u ook geïnteresseerd om deel te nemen aan een Community of Practice, bijvoorbeeld over Smart Industry of heeft u zelf een onderwerp dat u graag binnen een CoP behandelt zou willen zien? Neem dan contact op met Jan Stegeman, Manager KennisDC Logistiek Noordoost-Nederland, 06-21 888 838, jg.stegeman@windesheim.nl.