Logo kdcl img

We helpen uw Supply Chains China - Europa te versterken

Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek zet samen met...
15 december 2016 / 1857

Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek zet samen met andere hogescholen in Nederland een Living Lab China op waarin gezamenlijk met bedrijven transport en supply chain vraagstukken van en naar China kunnen worden onderzocht.

Shanghai port

Het Living Lab richt zich in het bijzonder op de logistieke stromen van en naar twee regio’s: Shanghai/Nanjing en Chengdu/Chongqing. In februari 2017 vindt een field trip naar deze regio’s plaats om gezamenlijk met de Chinese universiteiten, hogescholen en bedrijven een eerste lijst met vraagstukken te bespreken en de opzet van projecten uit te werken. We verwachten dat we na de zomer van 2017 de eerste opdrachten met studenten in China te kunnen uitvoeren.

We nodigen Limburgse exporteurs, importeurs of logistiek dienstverleners uit om de vraagstukken en uitdagingen die zij in de praktijk in China ervaren aan te geven zodat die in het Living Lab opgepakt kunnen worden. Ook ontvangen we graag tips over bedrijven (of business partners) in China die we tijdens de field trip kunnen bezoeken om een goed beeld te krijgen van de logistieke realiteit in China.

Contactpersonen: Thierry Verduijn (lectoraat Supply Chain Management (e-mail: t.verduijn@fontys.nl of 06-50891969) en/of Pascal Swinkels (projectmanager KennisDC Logistiek Limburg (e-mail: p.swinkels-ab@fontys.nl of 06-53609456).