Logo kdcl img
Personen

Bram Kin

Bram is als onderzoeker betrokken bij KennisDC Logistiek Gelderland

 

Bram Kin is als onderzoeker aan het KennisDC Logistiek Gelderland verbonden. Bram richt zich in zijn onderzoek op de HAN op duurzame en slimme stadslogistiek binnen het Living Lab Campus Heijendaal en het Opschalingsproject van de Provincie Gelderland.

 

Bram is in 2018 aan de Vrije Universiteit Brussel gepromoveerd. Zijn promotieonderzoek richtte zich op verschillende alternatieven om de efficiëntie van last mile leveringen aan kleine onafhankelijke retailers in Europese en diverse megasteden wereldwijd te verbeteren door middel van bundeling. Tijdens zijn promotie werkte Bram uitgebreid samen met nationale en lokale overheden, en de private sector. Dit gebeurde onder andere door het opzetten en evalueren van stadslogistieke pilots binnen de Europese STRAIGHTSOL (FP7) en CITYLAB (H2020) projecten. Tijdens zijn promotie gaf hij ook diverse workshops gericht op stakeholder samenwerking binnen stadslogistiek.

 

Naast zijn onderzoek bij de HAN werkt Bram bij TNO op de afdeling Sustainable Transport and Logistics. Binnen TNO richt zijn onderzoek zich op diverse vraagstukken rondom het schoner en efficiënter organiseren van stadslogistiek. Enerzijds gaat dit om de decarbonisatie van stedelijk goederenvervoer. Dit doet hij onder andere door mee te werken aan de ontwikkeling van een decarbonisatiemodel en onderzoek te doen naar laadinfrastructuur in het kader van de voorgenomen invoering van zero emissie zones. Anderzijds omvat dit projecten die zich richten op het efficiënter organiseren van goederenvervoer binnen steden. Dit doet hij onder andere binnen de projecten Living Lab voor Duurzame Stadslogistiek – CILOLAB en de Outlook Stadslogistiek. Hij is (mede)auteur van diverse publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften.