Logo kdcl img
Personen

Victor Verboeket

Victor Verboeket heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en het hoger beroepsonderwijs én met praktijkgericht onderzoek. Hij studeerde Werktuigbouwkunde (Zuyd Hogeschool en Hogeschool Zeeland) en Bedrijfskunde (University of Lincoln en Webster University) en promoveerde in 2020 in Supply Chain Innovation aan de Open Universiteit Nederland.

In de eerste fase van zijn loopbaan heeft Victor circa 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt bij internationale bedrijven (o.a. NCR en DocMorris). In de tweede fase van zijn loopbaan is Victor in 2012 geswitcht naar het onderwijs en is bij Zuyd Hogeschool gaan doceren en verantwoordelijk geworden voor de SCM-specialisatie binnen het International Business programma in Maastricht. Ook is hij sindsdien onderzoeker bij verschillende lectoraten geweest. Tussen 2016 en februari 2020 heeft hij zijn promotieonderzoek uitgevoerd naar de effecten van digitale productie (3D-printing) op supply chains.

Sinds 2013 vertegenwoordigt Victor Zuyd bij het European Logistics Center Limburg (ELC), waarvan Fontys FHT&L penvoerder is. In 2014 is hij toegetreden tot het bestuur en sinds 2018 is hij voorzitter van de ‘innovatie en duurzaamheidscommissie’. Sinds februari 2020 is hij, naast zijn SCM werkzaamheden bij Zuyd, Senior onderzoeker bij het Brightlands Institute for Supply Chain Innovation (BISCI).

Door zijn praktische achtergrond ziet Victor onderzoek niet als een doel, maar als een middel om op een gefundeerde wijze oplossingen voor praktijkproblemen te ontwerpen. Zijn persoonlijk motto is ‘bridging theory and practice’.