Logo kdcl img

HR CARGO

Hoe vergroot het beleveren met lichte elektrische vrachtvoertuigen...
19 oktober 2018 / 3382

Hoe vergroot het beleveren met lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) de efficiency, klanttevredenheid en duurzaamheid van de logistieke operatie? Studenten Logistics Management van Hogeschool Rotterdam onderzoeken dit in de praktijk. Voor logistiek dienstverlener Nedcargo verzorgen zij met twee elektrische voertuigen de ‘last mile’ belevering van horecagelegenheden in de binnenstad van Rotterdam en Schiedam. 

Partners: Nedcargo, DOCKR, RoutiGo, GroenCollect, KennisDC Logistiek Zuid-Holland
Betrokken opleiding: Minor ‘Distributie in en rond Rotterdam’ van Logistics Management (40 studenten)
Looptijd: september 2019 t/m januari 2020

HR CARGO

Veertig studenten Logistics Management doen tijdens hun minor ‘Distributie in en rond Rotterdam’ mee aan het project, dat loopt van september 2019 tot en met januari 2020. Een vrachtwagen van Nedcargo levert de dranken af op de hub bij GroenCollect, in Merwe-Vierhavens. Daar worden de dozen overgeladen in de elektrische cargobike en e-TukTuk van DOCKR. Met de planningssoftware van RoutiGo wordt vervolgens de optimale route bepaald, waarna de studenten op pad gaan.

PILOTPROJECT

In het najaar van 2018 vond het pilotproject van HR Cargo plaats, met dezelfde uitgangspunten, maar een ander voertuig; de Urban Arrow. In drie maanden tijd hebben studenten toen 30 afnemers bezocht en meer dan 6.600 kg aan dranken bezorgd. Daarmee hebben zij 350 vrachtwagenkilometers bespaard (230 keer van Rotterdam CS naar de Erasmusbrug) en voor 279 kg minder CO2-uitstoot gezorgd. In deze video vertellen de supply chain engineer van Nedcargo, de bedrijfsleider van HR Cargo, een student en een docent over het belang van dit project:

Hr project groencollect 0535 534x356

Inhoud