Logo kdcl img

Pilot programma Logistiek Student 2.0

#logistiek student 2.0
16 februari 2017 / 1566

De Logistiek Student 2.0 is een pilot programma van circa 1 jaar om de competenties van studenten in kaart te brengen, te ontwikkelen en aan te laten sluiten op gevraagde competenties vanuit de deelnemende bedrijven. Het programma komt bovenop het standaard lesprogramma en wordt aangeboden vanuit studievereniging Logos. 

Shutterstock 558556231

Vroegtijdige begeleiding is de sleutel

Logos gelooft in persoonlijke begeleiding en daar kan niet vroeg genoeg gestart mee worden. Begin vanaf jaar 2 wanneer studenten het eerste jaar zijn doorgekomen en toe gaan werken richting stage.

Doel: Logistiek talent tijdens de opleiding ontwikkelen, voorbereiden op het (toekomstige) werkveld en matchen aan bedrijven.De deelnemende studenten bestaan dan ook uit een selectie van 2e, 3e en 4e jaarsstudenten ter voorbereiding op stage, afstuderen en werk. De mix van studenten maakt het project vrij uniek. Voorheen lag de focus enkel op afstudeerders. Logos ziet dat ondanks de stijgende vraag naar logistiek personeel, studenten moeite blijven houden met het vinden van een stage- of afstudeerplek en daardoor de aansluiting kunnen missen met het werkveld.

Vroegtijdige begeleiding is nodig om te sturen richting afstuderen en talent te behouden.

Logos gelooft in persoonlijke begeleiding en daar kan niet vroeg genoeg gestart mee worden. Begin vanaf jaar 2 wanneer studenten het eerste jaar zijn doorgekomen en toe gaan werken richting stage.

Doel: Logistiek talent tijdens de opleiding ontwikkelen, voorbereiden op het (toekomstige) werkveld en matchen aan bedrijven. De deelnemende studenten bestaan dan ook uit een selectie van 2e, 3e en 4e jaarsstudenten ter voorbereiding op stage, afstuderen en werk.

De mix van studenten maakt het project vrij uniek. Voorheen lag de focus enkel op afstudeerders. Logos ziet dat ondanks de stijgende vraag naar logistiek personeel, studenten moeite blijven houden met het vinden van een stage- of afstudeerplek en daardoor de aansluiting kunnen missen met het werkveld. Vroegtijdige begeleiding is nodig om te sturen richting afstuderen en talent te behouden.

Lees meer zie bijlage

Insights artikel Programma

Inhoud


Gerelateerd nieuws