Logo kdcl img

STRASUS - Strategic sustainability for logistics

#seriousgaming
10 januari 2019 / 2102

Duurzaam ondernemen wordt een steeds belangrijker aspect. Maar voor kleine en middelgrote ondernemingen, het mkb, is het vaak moeilijk om inzicht te krijgen in hoe duurzaamheid bevorderd kan worden en ontbreekt tijd om een eigen strategie voor duurzaamheid op te stellen.

 

Hoofddoelen project/onderzoek

Het STRASUS-project (strategic sustainability for logistics) heeft als doel om met behulp van serious gaming de creatie en, bovenal, de actieve implementatie van een duurzaamheidsstrategie (CSR) binnen het mkb te ondersteunen.

 Wat gaan we doen?

Er worden serious gaming-modules gecreëerd om bedrijven te helpen bij het internaliseren van de sociale verantwoordelijkheid. De Serious Gaming Modules zijn ontworpen en ontwikkeld zowel op basis van het proces van duurzame strategieontwikkeling als op basis van best practices om zo praktisch mogelijk en relevant te zijn voor de deelnemende bedrijven. Ze worden gebruikt in workshops voor het mkb om hen te helpen bij het ontwerpen van hun eigen CSR-strategie.

Het projectteam bestaat uit kennisinstellingen (Hochschule Niederrhien (hoofdpartner), ICIS-UM, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Universiteit van Maastricht), een serious gaming-bedrijf (BuGaSi GmbH) en verschillende logistieke bedrijven. Het totale fonds van het project bedraagt ​​ongeveer 1,5 miljoen euro, waarvan de helft afkomstig is van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) (INTERREG-programma Duitsland-Nederland). Andere donoren zijn onder meer het ministerie van Economische Zaken, Energie en Industrie van de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid en de provincie Gelderland. Het project is gestart op 1 juni 2017 en eindigt in mei 2020.

 Meer informatie

Mkb-organisaties die meer willen weten of hulp willen krijgen bij het ontwikkelen van een eigen CSR-strategie, kunnen vrijblijvend contact opnemen met Reinder Pieters.

Strasus