Logo kdcl img

Verkorte Vers Ketens

Verkenning Top 10 logistieke uitdagingen. Vers, biologisch en...
25 maart 2019 / 3933

Verkenning Top 10 logistieke uitdagingen.

Vers, biologisch en lokaal geproduceerde voeding wordt volgens de consument vaak geassocieerd met een gezondere en betere keus. In reactie op het veranderende consumentengedrag zijn bedrijven in de primaire productie zelf een kortere weg naar deze klanten aan het zoeken.

Consumenten hebben groeiende aandacht voor gezondheid en duurzaamheid en hechten daarom waarde aan kwaliteit en herkomst van voeding. Een lokale afzetmarkt betekent daarnaast ook meer transparantie van productie en betere beschikbaarheid van informatie. Voor dergelijke producten heeft de consument ook een toenemend budget ter beschikking.

Deze trends en ontwikkelingen zullen in de lokale vers retail gaan zorgen voor diverse logistieke implicaties.

Karsten wurth inf1783 56781 unsplash

Doel project

Binnen ‘Verkorte Vers Ketens’ vindt ten eerste een nadere verkenning plaats naar de behoefte van de bedrijven die in deze verkorte markt actief zijn of willen zijn. Daarnaast zullen de meest urgente logistieke uitdagingen geïdentificeerd worden voor bedrijven op de kort-, middellange- en lange termijn.

De deelnemende bedrijven binnen dit project zullen inzicht krijgen in de top-10 logistieke uitdagingen in de regio als het gaat intreding of actieve deelname binnen verkorte ketens.

Meer informatie en contact

Heeft u interesse in meer informatie? Neem dan contact op met Jan Stegeman of Pascal Swinkels.