Logo kdcl img

Baan van de toekomst

Hoe ziet de logistieke en supply chain sector...
22 mei 2017 / 727

Hoe ziet de logistieke en supply chain sector eruit in 2030?

De manier waarop bedrijven en professionals werken, verandert razendsnel. Digitalisering, altijd en overal toegang hebben tot informatie, andere manieren van samenwerken en flexibilisering van arbeid. Het zijn voorbeelden van trends die grote impact hebben op onze arbeidsmarkt. Die ontwikkelingen gelden zeker in de sector van logistiek & supply chain.

De logistieke sector is specialistisch, en heeft een brede impact op diverse thema’s zoals milieu, leefbaarheid, digitalisering, deeleconomie, transport en personenvervoer. De logistieke & supply chain sector heeft daarmee een duidelijke maatschappelijke betekenis. Die betrokkenheid zien wij terug bij zowel bedrijven als professionals in de markt. De sector innoveert en digitaliseert. Voor professionals in de sector zijn het interessante tijden met nieuwe kansen. De logistiek staat aan de vooravond van een grootschalige automatisering. Een beweging die al is gestart met bijvoorbeeld de robotisering in warehouses. Bevoorrading van drukbevolkte steden vragen om nieuwe, slimme en duurzame oplossingen. Denk aan drones die pakketten bezorgen in de stad.
Consumenten vragen om een schone leefomgeving en willen tegelijkertijd de volgende dag hun bestelling in huis hebben. De professionals van de toekomst bedenken de lumineuze logistiek die dit soort schijnbare tegenstellingen overbrugt.

Een nieuwe trend die zich ook in de logistieke & supply chain sector zal manifesteren, is de beweging dat werk steeds persoonlijker wordt. Professionals kiezen in toenemende mate voor werkgevers die qua cultuur, waarden en sfeer passen bij hun eigen karakter en overtuigingen. Organisaties die in 2017 (en de verdere toekomst) succesvol willen zijn, moeten in staat zijn om (potentiële) kandidaten emotioneel te raken om ze binnen te halen en te houden. Aan de andere kant mogen organisaties van potentiële medewerkers vragen om zich echt in te leven in de doelstellingen en bewust voor een baan te kiezen. Dit biedt ontwikkelingskansen voor professionals en creëert wendbare organisaties die in staat zijn om in hoog tempo vernieuwingen door te voeren. Voor de logistiek van de toekomst.

Dit rapport over de trends en ontwikkelingen in de logistieke en supply chain sector heeft diverse lagen. Meer dan driehonderdvijftig professionals in de markt deden mee aan ons onderzoek en gaven hun mening over de banen van de toekomst in de branche. De toonaangevende futurist en trendwatcher Tony Bosma schetst de logistieke bewegingen richting de toekomst. Hij zegt in dit rapport: “Digitaal is het nieuwe normaal en fysiek het nieuwe uniek.”

Via interviews met klanten en experts van Hays krijgt u een beeld van de sector in 2030. Laat u inspireren door dit rapport. We leveren hiermee graag een bijdrage aan de kennis over, het inzicht in en de ontwikkeling van de sector.

Insights artikel Hays-rapport-baan-vd-toekomst-def.pdf

Insights artikel