Logo kdcl img

TRENDRAPPORT – De logistieke professional van de toekomst

Vanuit het project LogistiekLerenZonderGrenzen is onderzocht welke ontwikkelingen...
20 maart 2020 / 343

Vanuit het project LogistiekLerenZonderGrenzen is onderzocht welke ontwikkelingen & nieuwe technologieën de komende jaren een belangrijke impact op de logistieke professional zullen hebben en hoe dit de kennis en competenties van (toekomstige) medewerkers zal veranderen.. Dit is onderzocht aan de hand van literatuuronderzoek, expertmeetings en interviews bij bedrijven in Nederlands- en Belgisch Limburg.

Afbeelding1

De logistiek als sector is continu in beweging. Nieuwe innovaties zullen nu en in de toekomst het aantal banen en de invulling daarvan in de logistieke sector beïnvloeden. Dit heeft ook gevolgen voor het logistieke onderwijs dat aansluiting wil houden bij de behoeften van het bedrijfsleven. Het onderwijs wil daarom inspelen op deze toekomstige ontwikkelingen. 

Vanaf het najaar 2020 worden vanuit LogistiekLerenZonderGrenzen interactieve webinars en virtual classrooms gelanceerd rond deze innovaties, trends en competenties van de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan artificiële intelligentie, big data, internet of things of automatisering, maar evengoed aan soft skills zoals people management, flexibiliteit en probleemoplossend vermogen.

Zowel studenten, logistieke professionals, werkenden die zich willen omscholen, werkzoekenden en docenten uit het middelbaar onderwijs kunnen deze digitale lessen volledig gratis volgen. Aan het einde organiseren we student challenges, college tours en bedrijfsstages. De betrokken bedrijven zullen onderling kennis en expertise uitwisselen. Zo krijgen we een inspirerende en innovatieve samenwerking tussen al deze verschillende doelgroepen

Meer informatie en op de hoogte blijven van dit project?

Ga naar https://logistieklerenzondergrenzen.eu/ voor meer informatie en neem met ons contact op als u interesse heeft in de Virtual Classrooms, College Tours of Student Challenges.

Onze Partners

Dit project is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu

De Hogescholen PXL (Hasselt) en Fontys (Venlo) staan aan het roer van dit internationale project en werken nauw samen met ELC Limburg, KennisDC Logistiek, Voka – KvK Limburg, POM Limburg en bedrijven uit de logistieke sector. Zowel de Belgische als Nederlandse provincie Limburg cofinancieren dit project. Samen willen we bijdragen aan betere medewerkers van de toekomst.

Insights artikel TRENDRAPPORT – De logistieke professional van de toekomst

Auteur Betrokken partijen Jaar Leestijd
Jorieke Manders, PhD, Fontys .Carla Vreys, PhD, PXL. Danny Jonker, MSc, Fontys. Hogeschool PXL, Fontys Hogescholen 2020 20 mins.