Logo kdcl img

Data science in het logistiek hbo-onderwijs

Op 29 mei 2020 organiseert het KennisDC Logistiek...
19 mei 2020 / 925

Op 29 mei 2020 organiseert het KennisDC Logistiek in samenwerking met de hogescholen Rotterdam, Zeeland, HAN, Utrecht en Fontys een webinar over het inpassen van data science in het logistieke hbo-onderwijs. Op deze manier wil het KennisDC docenten in logistieke vakken handvatten bieden om op een laagdrempelige en aantrekkelijk manier drie belangrijke deelgebieden van data science aan te bieden aan de logistieke talenten van de toekomst.

Uit projecten en onderzoek van de KennisDC’s Zuid-Holland en Gelderland is duidelijk geworden dat steeds meer organisaties data science inzetten. De combinatie van het steeds toegankelijker worden van data science software en een toename in de beschikbaarheid van (big) data heeft belangrijke invloed op het logistieke vakgebied. Vanuit een opleidingsperspectief betekent het dat de toekomstig (bedrijfskundig) logistiek expert steeds vaker in aanraking komt met toepassingen van data science. Het is daarom van belang dat er binnen de opleidingen expliciet aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van basiscompetenties op het gebied van data science.

Hoe kunnen we logistieke studenten nu beter uitrusten met skills op het gebied van data science? Door het accent te leggen op de praktische toepassing in het werken met (realistische) data, wordt het werken met cijfers vooral erg leuk is in plaats van moeilijk en ingewikkeld.

In het webinar van 29 mei aanstaande wordt de eerste stap gezet. In drie workshop voor docenten worden de deelgebieden Data Mining, Process Mining en Simulatie geïntroduceerd en gaan de deelnemers actief aan de slag met diverse dataset en bijbehorende software . Aan het eind van het webinar hebben de deelnemers dan niet alleen ervaren om met data science aan de slag te gaan maar ook een eerste inkijk gekregen om het effectief onder de aandacht te brengen bij de toekomstige logistici.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de eventpagina. Om je direct aanmelden klik je op onderstaande button!