Logo kdcl img

DHL en OML toegetreden tot samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub

Weert/Venlo, 25 september – Het collectief van ondernemers,...
26 september 2017 / 1842

Weert/Venlo, 25 september – Het collectief van ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen uit de Keyport-regio lanceerde begin november 2016 het initiatief eFulfilment Hub. Dit voorjaar werd de Keyport-regio als snelste stijger onder alle logistieke hotspots in Nederland aangemerkt en het collectief heeft haar samenwerking inmiddels verlengd tot medio 2019. De e-Fulfilment Hub groeit ondertussen stevig door: logistieke multinational DHL en ontwikkelaar van logistieke bedrijventerreinen OML zijn recentelijk toegetreden tot de Midden-Limburgse community.

Web stedelijke distributie

e-Fulfilment Hub: dé one-stop-shop voor webshoplogistiek Het samenwerkingsverband e-Fulfilment Hub wil e-commerce ondernemers ontzorgen bij de gehele logistieke afhandeling van hun webshop. Het collectief blinkt met name uit in pan-Europese fulfilment van orders die bij Nederlandse webshops worden geplaatst; een markt die jaarlijks met 30-40% groeit. Binnen e-Fulfilment Hub zijn individuele partners actief op het gebied van o.a. warehousing, transport, verpakking en fulfilment. Nieuwe projectdeelnemers DHL (last mile carrier) en OML (ontwikkeling bedrijventerreinen en huisvesting van o.a. logistieke bedrijven) voegen daar specifieke competenties aan toe. Gezamenlijk positioneren zij zich als dé one-stop-shop voor webshopeigenaren. 
 
DHL voegt als last mile carrier kennis en kunde toe aan e-Fulfilment Hub Online shoppers zorgen ervoor dat de behoefte aan pakketzendingen jaarlijks met zo’n 20% groeit. Een belangrijk gedeelte van die ruim 250 miljoen pakketten per jaar wordt door logistiek multinational DHL bezorgd. De rol van DHL wordt daarmee in toenemende mate belangrijk, zeker voor webshops die een positieve klantervaring ‘tot aan de deur’ willen realiseren. Don Manders, Major Account Manager Fulfilment bij DHL, licht toe: “Wij kijken al geruime tijd met veel interesse naar dit MiddenLimburgse samenwerkingsverband en hun propositie richting webshops. Ook DHL ziet de behoefte aan logistieke dienstverlening bij e-commerce en fulfilmentbedrijven elk jaar opnieuw enorm groeien. Wij willen voor hen dé last mile carrier zijn! En als die ‘laatste mijl’ niet in Nederland, maar elders in Europa wordt verreden, dan is Midden-Limburg strategisch gesproken een slimme keuze. 
 
OML ontwikkelt bedrijventerreinen voor internationale e-commercebedrijven De Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) ontwikkelt en herstructureert nieuwe bedrijventerreinen in Midden-Limburg. Tevens vervult zij een signalerende rol als het gaat om beheervraagstukken waarin publiek-private samenwerking noodzakelijk is. Voor OML is de ‘Euregiogedachte' leidend; door de gunstige geografische ligging is Midden-Limburg immers een interessante vestigingsplaats voor ondernemers met pan-Europese ambities. Aansluiting bij de e-Fulfilment Hub is dan ook een vanzelfsprekende keuze, aldus Jeroen Bertjens, Adviseur Marketing & Sales van OML. “De logistieke sector beschouwt Limburg als dé nationale hotspot. Door de sterke groei van ecommerce, met name als we kijken naar bestellingen die vanuit Nederland door heel Europa verscheept worden, wordt onze regio ook in toenemende mate als dé internationale hub gezien. Internationale e-commercebedrijven willen wij dan ook graag vanuit ruimte voor bedrijfshuisvesting faciliteren om hun Europese ambities vanuit Midden-Limburg te realiseren.”