Logo kdcl img

Project: E-fulfilment Hub

Regionale overheden, bedrijfsleven en onderwijs- en kennisinstellingen in...
12 januari 2017 / 4930

Regionale overheden, bedrijfsleven en onderwijs- en kennisinstellingen in en rondom Midden-Limburg hebben medio 2016 de handen ineen geslagen om de regio te profileren als dé Nederlandse e-fulfilment regio. Dat doen wij onder de naam e-Fulfilment Hub.

De partners in dit project zijn: Fontys Venlo, Keyport2020, OML, DHL, Thijs Logistiek, BlueHub Marketing, Gilde Opleidingen, VidaXL, Moonen Packaging, Dimass en Wetron.

Shutterstock 417294322

De e-Fulfilment Hub is een samenwerkingsverband van negen organisaties. Zij zijn experts op het gebied van e-fulfilment; van inslag, opslag en verpakking tot aan bezorging en retourenmanagement. Tevens ontwikkelen, delen en verspreiden zij voortdurend nieuwe kennis en kunde rondom e-fulfilment.

Op dit moment koopt 15% van de consumenten in Europa bij een webshop in een ander EU-land. Deze trend ontwikkelt zich de komende jaren in positieve zin: naar verwachting is in 2020 30% van de online business-to-consumer transacties in de EU van pan-Europese aard. Met name voor Nederlandse webshops is internationalisatie van levensbelang; de Europese afzetmarkt is met honderden miljoenen consumenten vele malen groter dan de afzetmarkt in ons eigen land. De e-Fulfilment Hub is door haar unieke geografische ligging ideaal voor het versturen voor het versturen van producten naar andere Europese landen.

E-fulfilment betreft de verwerking van goederen na een transactie via internet: inslag en opslag, verzamelen, verpakken en verzenden van goederen naar de opgegeven adresgegevens. Midden-Limburg is hiervoor een ijzersterke regio, omdat vanuit deze regio goederen binnen één dag aan een groot gedeelte van Europese huishoudens kan worden geleverd. De laatst mogelijke cut-off tijden krijgen webshops alleen in Midden-Limburg; dat is ideaal voor pan-Europese logistiek.

Het logistieke bedrijfsleven in en rondom Midden-Limburg werkt nauw samen om kleine tot middelgrote webshops (<1000 zendingen per dag) de best mogelijke dienstverlening te bieden. Alle facetten van e-fulfilment worden door één of meer partners van de e-Fulfilment Hub ingevuld. Van warehousing tot retourenmanagement en van verpakken tot aan the last mile. Het samenwerkingsverband bestaat uit toonaangevende spelers in de logistiek, e-commerce en e-fulfilment zoals Wetron Transport & Logistics, Moonen Packaging, Dimass, HC Distributie, vidaXL, Wuunder, Thijs Logistiek, Exitable en BlueHub en onderwijs- en kennisinstellingen Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek en Gilde Opleidingen/Centrum voor Logistiek Vakmanschap. Gezamenlijk investeren wij in kennisverzameling en –verspreiding, business development en regiomarketing om webshops de beste mogelijke dienstverlening te kunnen bieden. Pan-Europees, snel en innovatief. Dat is e-Fulfilment Hub. Wij worden daarin ondersteund door Keyport 2020.

Voor meer informatie: www.e-fulfilmenthub.nl

Insights artikel E-fulfilment_hub_flyer.pdf

Inhoud


Gerelateerd nieuws