Logo kdcl img

Douane maakt zich zorgen om Brexit-voorbereidingen bij bedrijven

De douane maakt zich zorgen om de 35.000...
05 oktober 2018 / 451

De douane maakt zich zorgen om de 35.000 Nederlandse bedrijven die door Brexit voor het eerst in aanraking gaan komen met de douane. Dat stelt Nanette van Schelven, algemeen-directeur bij de douane, vrijdag in een interview met De Financiële Telegraaf (DFT). 

Portbackground

De douane is bezorgd om het kleine aantal bedrijven dat zich voorbereidt op Brexit. Volgens een recent onderzoek bereiden slechts 18 procent van de Nederlandse bedrijven zich actief voor op de Britse uittreding uit de Europese Unie.

"We maken ons hier echt zorgen om. We hebben nog zes maanden de tijd en ik roep echt iedereen op om in actie te komen", zegt Van Schelven in DFT.

Door Brexit komen 35.000 ondernemers voor het eerst in aanraking met de douane voor exporteren of importeren in de EU. "Voor deze bedrijven geldt dat ze zich bij ons moeten melden voor een EORI-nummer waarmee ze zich kunnen identificeren. Als 35.000 bedrijven dat op 28 maart gaan doen, kan ik garanderen dat we niet iedereen op tijd hebben geholpen."

"Je moet beseffen dat, als er geen overgangsperiode komt, er straks op 29 maart bij de boot gewoon een slagboom staat", stelt Van Schelven. "Als je niet aangemeld bent, kun je geen handeldrijven. Dan kun je wel naar de haven rijden maar dan kom je de boot niet op."

Bron: Nu.nl

Relevante publicaties