Logo kdcl img

Fontys Hogescholen/ KennisDC Logistiek Limburg gaan binnen het project E-fulfilment Hub de samenwerking aan met logistieke kennisbank Ensie

In de logistieke sector heerst vaak verwarring over...
09 januari 2017 / 1036

In de logistieke sector heerst vaak verwarring over begrippen, afkortingen en definities. Medewerkers, bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen hebben vaak verschillende meningen en zijn het niet altijd eens over de definities van veelgebruikte logistieke begrippen. Bovendien worden voortdurend nieuwe begrippen, wetten en afkortingen geïntroduceerd, waardoor zelfs doorgewinterde logistieke ondernemers door de bomen het bos niet meer zien!

Innovation web

Samenwerking met de grootste online encyclopedie van Nederland

Fontys Hogescholen heeft binnen het project 'E-Fulfilment Hub' de oplossing: een gratis online logistieke encyclopedie! Eén grote verzameling van veelgebruikte begrippen in de logistiek voorzien van heldere definities! De e-Fulfilment Hub heeft samen met Ensie, de grootste online encyclopedie van Nederland, een logistieke begrippenlijst ontwikkeld bestaande uit ongeveer 200 definities. Deze lijst geeft bij elk begrip een duidelijke definitie en een korte, bondige uitleg, en vormt daarmee het ideale naslagwerk voor iedereen die werkzaam is in de logistieke sector.

Logistieke kennisbank

Kennispartner Ensie is met ruim drie miljoen unieke bezoekers per jaar één van de grootste online kennisplatforms. Kortgeleden heeft Ensie haar eigen logistieke kennisbank gelanceerd en wil deze via de e-Fulfilment Hub extra onder de aandacht brengen. Onderstaand een voorproefje van deze kennisbank:

Alle begrippen en definities ontvangen?

Wilt u meer kennis vergaren over de belangrijkste begrippen en definities in de logistiek? Twijfelt u over de betekenis van afkortingen zoals WIM, ADR, AVC, NIWO of VIHB? Of bent u student en bezig met de voorbereiding van een belangrijk tentamen? Laat het ons weten en ontvang de volledige begrippenlijst gratis door het volgende contactformulier in te vullen o.v.v. "Logistieke kennisbank".

Bron: www.e-fulfilmenthub.nl