Logo kdcl img

Fontys Venlo, Hogeschool Rotterdam en 100 studenten doen onderzoek naar ‘volwassenheid’ van logistieke bedrijven

Op donderdag 13 september hebben René Hendrickx en...
17 september 2018 / 1355

Op donderdag 13 september hebben René Hendrickx en Guy Somers van Fontys Venlo een workshop verzorgd bij Hogeschool Rotterdam voor ongeveer 100 studenten. De workshop is onderdeel van het KennisDC Logistiek project ‘Synchro Maturity Model’.

Synchro maturity model sessie 13 september

In dit project werken Hogeschool Rotterdam en Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek samen in de ontwikkeling van transportkeuzeconcepten over weg, water en spoor.

Fontys heeft een zogenaamd ‘Synchro Maturity Model’ ontwikkeld waarin de volwassenheid van een bedrijf wordt gemeten in synchromodaal transport. In het huidige project is een gestructureerde vragenlijst ontwikkeld waarmee de studenten van de Hogeschool Rotterdam op bezoek gaan bij bedrijven.

Het was een interactieve workshop waarbij het ‘Synchro Maturity Model’ is toegelicht en studenten zelf aan de slag zijn gegaan in rollenspellen, die hun ondersteunt bij de toepassing van de vragenlijst  bij bedrijven in de praktijk.

Bedrijven krijgen tot slot een op maat gemaakt advies, die kunnen leiden tot een hogere ‘maturity’. Daarnaast kan men op termijn het model ook gebruiken voor het vergelijken van de mate van synchromodaliteit, ten opzichte van andere bedrijven uit de logistieke ‘hotspot’ regio’s Rotterdam en Venlo.

De resultaten van dit project zullen tevens gepresenteerd worden tijdens de ICT en Logistiek beurs in de Jaarbeurs Utrecht.

Onderstaande foto’s geven een impressie van de geweldige locatie van de presentatie in Rotterdam!

Synchro maturity model sessie 13 september 4
Synchro maturity model sessie 13 september 3
Synchro maturity model sessie 13 september 2