Logo kdcl img

Kennisbox TC&BM gelanceerd

Bijblijven op het gebied van trade compliance en...
01 december 2017 / 1129

Bijblijven op het gebied van trade compliance en border management wordt nu nog makkelijker. Op 30 november is tijdens het tweejaarlijkse evenement Logistica in de Jaarbeurs Utrecht de Kennisbox TC&BM de lucht in gegaan. Handig voor MKB-bedrijven in de internationale handel en distributie die de laatste trends en ontwikkelingen op hun vakgebied willen volgen en hun werkprocessen willen verbeteren.

Dscf4162

Nederland is vanouds gidsland op het vlak van trade compliance en border management. En als het aan het Overleg Douane Bedrijfsleven (ODB) ligt, blijft dat zo. Het ODB nam het initiatief tot de vorming van een Expertisecentrum TC&BM. Douane, TNO, TU Delft, Fontys, TLN/FENEX en evofenedex werkten maandenlang samen aan de realisatie van dit concept – met financiële steun van de Topsector Logistiek.

Het leidde tot een apart onderdeel op deze website. Deze kennisbox is nu gereed, en herbergt enkele tientallen publicaties over onder meer grote Europese researchprojecten waarbij Douane, bedrijfsleven en Nederlandse wetenschappelijke instituten betrokken zijn. Het is de bedoeling dat de inhoud de komende jaren steeds verder wordt uitgebreid met een gestage stroom aan onderzoeksrapporten. Omdat de Kennisbox TC&BM ook wordt gevoed door bedrijven, ontwikkelt deze zich tot een levendige community – voor iedereen die actief is in grensoverschrijdende supply chains. Zo’n omgeving moet MKB-ondernemers inspireren tot innovatie en voortdurende verbetering en zo bijdragen aan Nederlands vooraanstaande positie in de wereldwijde logistiek.

* KennisDC Logistiek wordt gedragen door bedrijfsleven en onderwijsinstellingen en heeft tot doel logistieke kennis te ontsluiten voor het MKB.

Ga naar Kennisbox: http://www.kennisdclogistiek.nl/kennisboxen/trade-compliance-en-border-management

Dscf4100
Dscf4123
Dscf4131
Dscf4135
Dscf4139
Dscf4142
Dscf4145
Dscf4150
Dscf4153

Relevante publicaties