Logo kdcl img

Kennisuitwisseling over douane op grote schaal

Venlo, 10 november 2017, Fontys Techniek en Logistiek...
10 november 2017 / 2213

Venlo, 10 november 2017, Fontys Techniek en Logistiek Venlo werkt samen, innoveert, onderzoekt en ontwikkelt op het thema Douane en Trade compliance. Meerdere partnerships zijn aangegaan om kennis over douane in te bedden in het onderwijs en te creëren door onderzoek- en innovatieprojecten. Zo bezocht Fontys Venlo vorige week het Shanghai Customs College in China, een gerenommeerde kennisinstelling in Douane en Trade Compliance. Het doel van dit bezoek was om kennis uit te wisselen en mogelijkheden voor samenwerking te zoeken

Vraag naar douaneprofessionals en goede opleidingen

In steeds complexer wordende internationale logistiek wordt het managen van douaneprocessen steeds belangrijker: Nieuwe wetgeving en de noodzaak om veiligheid vereisen het nemen van de juiste maatregelen. Het is dus logisch dat het bezitten van kennis over douaneprocedures en het managen van financiële en compliance risico’s dus steeds belangrijker wordt.

Fontys Venlo pakte deze uitdagingen met beide handen aan en dat resulteerde in meerdere samenwerkingsverbanden. Drie jaar geleden is de basis gelegd met de Minor Customs Management in International Business in opdracht van Provincie Limburg en ondersteuning van KennisDC Logistiek Limburg, Douane Nederland en vele andere onderwijsinstellingen en organisaties. Daardoor is ook het contact met het Shanghai Customs College ontstaan.

Kennisuitwisseling in China

In een vijfdaags bezoek werden door Fontys Venlo lessen verzorgd, een ‘serious game’ gespeeld, logistieke trends en ontwikkelingen van beide regio’s gepresenteerd en concrete vervolgstappen besproken. Er is van beide zijden interesse in verdere samenwerking. Sophia Gruner, Exchange coördinator van Fontys Venlo: “We waren zeer vereerd dat we op dit College onszelf mochten presenteren. Shanghai Customs College kenmerkt zich als een trotse en professionele organisatie. Op meerdere vlakken kunnen we elkaar in de toekomst goed aanvullen.”

De verdere samenwerking zal worden gezocht in het opzetten van uitwisselingsprogramma’s, mogelijkheden in praktijkgericht onderzoek en het uitwisselen van docenten. 

To be continued…

Web fontys scc

Relevante publicaties