Logo kdcl img

Living Lab Sustainable Supply Chain Management in Healthcare kan van start!

NWO honoreert aanvraag van het KennisDC Logistiek Gelderland...
11 juni 2018 / 1165

NWO honoreert aanvraag van het KennisDC Logistiek Gelderland als excellent

Het KennisDC Logistiek Gelderland start samen met haar netwerkpartners het Living Lab Sustainable Supply Chain Management in Healthcare (SSCMH). Senior docent-onderzoeker Dennis Moeke en Lector Stef Weijer schreven samen met het zorglogistieke team een voorstel voor een living lab SSCMH.
Het living lab is zowel een fysieke locatie, als een aanpak, waarin gebruikers, kennisinstellingen, publieke en private organisaties gezamenlijk multidisciplinair onderzoek doen, experimenteren en innoveren in een real-life context. Het doel is het creëren van een living lab dat ziekenhuizen in regio Gelderland ondersteunt in slimme verduurzaming van de bevoorradings-, retouren- en afvalstromen. Het living Lab SSCMH wordt opgezet in de regio Nijmegen. Nijmegen is European Green Capital 2018, en biedt een uitstekend klimaat voor duurzaamheidsinitiatieven.
De NWO kende het predicaat excellent aan de aanvraag toe. Stef Weijers: “We zijn zeer trots dat in een sterk veld van 28 consortia onze aanvraag is toegewezen. 10 aanvragen zijn gehonoreerd. Deze 10 wedijveren dit najaar met elkaar voor een hierop volgende zeer grote meerjarensubsidie. Het feit dat we daarbij het predicaat excellent hebben gekregen is een geweldige opsteker. Dit project is een uitgelezen kans om samen met ons netwerk de zorglogistiek een forse impuls te geven.“

Lees hier meer over dit project.