Logo kdcl img

Op weg naar een synchromodale keten!

Op dinsdag 11 september stond de kick-off van...
28 september 2018 / 1838

Op dinsdag 11 september stond de kick-off van het Synchro-project op het programma. Het spelen van de game Synchromania hielp de studenten met het begrijpen van het begrip synchromodaliteit. Op donderdag 13 september kwamen de studenten allen bijeen voor het werken aan realistische casussen rondom synchromodaliteit.

Meer dan 100 studenten van drie verschillenden logistieke minoren: Logistics Engineering, Logistics Management, Rotterdam Business School gaan de komende zes maanden aan de hand van een maturity model kijken naar de synchromodaliteit voor de betrokken bedrijven. Het model wat door Fontys is ontwikkeld kan aantonen in hoeverre de bedrijven op een synchromodale wijze hun goederen vervoeren. Het project is een vervolg van het project van vorig jaar waarin bedrijven uit regio Rotterdam imput hebben gegeven voor de knelpunten van synchromodaal transport.

Om de bestaande kennis over synchromodaal vervoer te verzamelen en te genereren wordt in dit project samengewerkt met diverse kennisinstellingen en overige kennisdragende partijen. Daarnaast wordt zo veel mogelijk de verbinding gezocht met marktpartijen. Partners binnen het project zijn Hogeschool Fontys, Hogeschool Rotterdam, TLN, Evofenedex en het havenbedrijf Rotterdam. 

 

Royborghoutsfotografie 170907 hrsynchromodalchains 197 742x346
Synchro