Logo kdcl img

Sharing Logistics op de VLW

Onder projectnaam Sharing Logistics doet Hogeschool Rotterdam –...
17 november 2020 / 552

Onder projectnaam Sharing Logistics doet Hogeschool Rotterdam – samen met praktijkpartners – een groot onderzoek naar de deeleconomie als veelbelovende ontwikkeling in de logistieke sector.

Binnen het project wordt toegepast onderzoek gedaan naar de mate waarin logistieke concepten die zijn gebaseerd op de deeleconomie, kunnen bijdragen aan een aanzienlijke verlaging van de uitstoot van CO2 en stikstof (N2) en aan het verhogen van de efficiency binnen de sector. Het onderzoek omvat meerdere deelprojecten binnen vijf focusgebieden: stadsdistributie, bouwlogistiek, transport & warehousing, zorglogistiek en servicelogistiek. Smart ICT en human capital lopen als een rode draad door alle deelprojecten. 

De eerste resultaten van dit onderzoek zullen gepitched worden door Alexander de Vries (bouwlogistiek), Mohamed Ouasghiri (zorglogistiek), Pim Warffemius (service logistiek), Pieter Verschoor (transport & warehousing),Mark Wiersma (kennisdisseminatie Human Resource) en Nick van den Band (stadslogistiek) tijdens de vervoerslogistieke werkdagen 2020 (VLW). Voor elk deelproject geldt dat aan de discussietafel een praktijkpartner zit (Hibin, Careyn, Evides, van Gelder, Seval E-Cargo). Vanuit BUAS zal Hans Quak, Lector Smart Cities and Logistics reflecteren op de discussies. Interessant zijn de overeenkomsten en verschillen in de voorgestelde deelgebieden.

Gratis deelname, studenten logistiek worden aangemoedigd om deel te nemen!

Meld je snel aan: https://ap.lc/0hPev

Sharing logistics