Logo kdcl img

Zeeuwse zero emissie innovatieprojecten van start gegaan

Hogeschool Zeeland is binnen het zero emissie project...
25 februari 2021 / 1248

Hogeschool Zeeland is binnen het zero emissie project van start gegaan met de eerste twee van twaalf innovatieprojecten. Het gaat om Jansen Tholen en Breed BV in Koudekerke waar de komende zes maanden een Logistics Engineering student en het lectoraat Supply Chain Innovation van start gaan met elektrisch proefrijden alsook de analyse van het rittenprofiel en laadbehoefte. 

Het Living Lab elektrisch rijden gecombineerd met de onderzoekenquête  in samenwerking met Louwman startte reeds in december. In februari zal Louwman 400 Zeeuwse bedrijven aanschrijven om hen warm te maken voor het elektrisch proefrijden. Eind januari werden ook de eindresultaten gepresenteerd van het onderzoeksproject naar de laadbehoefte op  het industrieterrein Schouwen – Duiveland. Vier nieuwe minorstudenten werken verder op dit onderzoek en gaan de laadbehoefte van 15 bedrijven de komende maanden in kaart brengen.

Hz foto

Het project Zero Emissie Transport wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Rijk en de Provincie Zeeland, in het kader van OPZuid.

Zero emissie logo's partners