Logo kdcl img

Euregionaal onderzoeksproject LOGwear

Onderzoek gestart naar de mogelijkheden van draagbare elektronische...
22 februari 2017 / 3245

Onderzoek gestart naar de mogelijkheden van draagbare elektronische apparaten (Wearables) voor het MKB

Shutterstock 227256298

Technologische ontwikkelingen gaan snel en bieden enorme kansen voor bedrijven die hun processen willen optimaliseren. Omdat aan de implementatie van nieuwe technologieën in bestaande processen vaak veel tijd en kosten verbonden zijn worden technologische innovaties met name in het MKB nauwelijks toegepast. Draagbare elektronische apparaten (Wearables) zijn één van deze innovaties. Zij bieden enorme mogelijkheden maar de inzet ter optimalisatie van de processen is voor MKB bedrijven grotendeels toch onbereikbaar.

Project LOGwear moet hier verandering in brengen. Het project LOGwear – Inzet van Wearables ter optimalisatie van logistieke processen onderzoekt hoe MKB hun processen met behulp van Wearables kunnen optimaliseren. Met name zal het project voor het MKB in de regio rhein-maas-noord de kans bieden, om deze ontwikkelingen toe te passen. In het kader van het INTERREG-project werkt Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek Venlo samen met Hogeschool Niederrhein, Helmut Beyers GmbH (Mönchengladbach), KLG Europe B.V. Venlo en imat-uve gmbh (Mönchengladbach).

Het doel is om bedrijven via een online-tool een eerste individuele inschatting te laten maken in hoeverre de eigen processen door Wearables verbeterd kunnen worden. Daarna zal er ondersteuning plaatsvinden bij de implementatie van een Wearable-oplossing.

De Kick-Off-meeting met alle projectpartners vond plaats op 12 september in Venlo. Tot en met maart 2018 gaan de projectpartners gezamenlijk activiteiten uitvoeren ter realisatie van de doelstellingen.

Het project LOGwear wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland uitgevoerd en met ca. 1,1 miljoen € door de Europese Unie, het MWEIMH NRW en de Provincie Limburg ge-co-financiert.

Inhoud


Gerelateerd nieuws