Logo kdcl img

Learning community Futureproof Skills in Logistics

Netwerkbijeenkomsten en Vacatureanalyse Tool voor ondernemers.
23 december 2022 / 2970

Met de “Learning Community Futureproof Skills in Logistics” wordt onderzoek en de praktijk bij elkaar gebracht om gezamenlijk te leren hoe bedrijven continu op adequate wijze kunnen inspelen op de continu veranderende skills die nodig zijn in de logistiek.

Partners

TLN, evofenedex, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Windesheim en Hogeschool Arnhem Nijmegen trekken hierin samen op. We werken langs twee lijnen.

Learning Community bijeenkomsten

Lijn 1 is de lijn waarin bedrijven samen worden gebracht tijdens bijeenkomsten, waardoor er dialoog ontstaat met en tussen het logistieke bedrijfsleven. Tijdens deze bijeenkomsten pakken we deze vraagstukken over toekomstige logistieke skills op, waarbij ook vraagstukken rondom het vertalen van de skills naar de eigen innovatie-en personeelsbeleid en de vraagstukken hierbij centraal staan. Ook worden analyses op basis van de vacatures worden kritisch gevolgd, aanscherpt en aangevuld door de community.

Antenna 503044 unsplash

Vacatureanalyse Tool

In een tweede lijn wordt op kwantitatieve wijze inzicht gegeven in de skills die gevraagd worden door de bedrijven aan de hand van een vacatureanalyse.  Op basis van ruim 45.000 logistieke vacatures is een analysetool beschikbaar in PowerBI dat onder andere inzicht geeft in het niveau van de functie, de functie titel en de skills. De analysetool is in onderstaande afbeeldingen weergegeven. Hierin zijn met name de skills in relatie tot de functies op MBO en HBO niveau weergegeven.

1
2
3

Inhoud