Logo kdcl img

56 praktische voorbeelden voor het invullen van AEO

Veel AEO (Authorised Economic Operator) gecertificeerde bedrijven laten...
14 oktober 2014 / 1117

Veel AEO (Authorised Economic Operator) gecertificeerde bedrijven laten kansen liggen bij op het verminderen van toezichtlast doordat ze niet goed weten hoe ze richting douane moeten rapporteren. In het project Promenade hebben TNO, douane en koepelverenigingen gewerkt aan een inspiratiebundel met best practices.

 

Het AEO-certificaat is een soort keurmerk. Toekenning hiervan door de douane is een erkenning van bewezen betrouwbaarheid. Bedrijven met zo’n certificaat krijgen minder controles en hun zendingen worden met voorrang behandeld.

In de inspiratiebundel zijn 56 praktijkvoorbeelden opgenomen die een beeld geven van hoe bedrijven omgaan met interne beheersing en monitoring van AEO. Deze bundel biedt inspiratie aan bedrijven met de vraag hoe ze het beste vorm kunnen geven aan (de doorontwikkeling van) AEO en welke (wettelijke) voordelen behaald kunnen worden als er handig met AEO omgegaan wordt.

53999791

Insights artikel Inspiratiebundel Authorized Economic Operator: 56 inspirerende praktijkvoorbeelden

Auteur Betrokken partijen Jaar Leestijd
Jacqueline de Putter (TNO), Han Bosch (Douane), Gerwin Zomer (TNO), Merle Blok (TNO TNO, evofenedex, Douane, Fenex, 2014 60 min

Relevante publicaties