Logo kdcl img

E-Commerce & Logistiek Literatuuronderzoek

E-commerce is inmiddels gemeengoed in deze wereld. Steeds...
01 april 2016 / 1569

E-commerce is inmiddels gemeengoed in deze wereld. Steeds meer consumenten en bedrijven maken gebruik van het internet om hun producten en diensten aan te schaffen of verkopen. In 2013 hadden 10,3 miljoen Nederlanders ooit wel eens online gewinkeld en in 2012 heeft 21% van de bedrijven elektronisch verkocht (CBS, 2012) en de verwachting is dat deze aantallen blijven groeien.

B2C logistieke concepten steeds belangrijker

 De logistieke wereld krijgt steeds meer direct te maken met de eindklant en gaat het niet langer alleen om het opzetten van een efficiënte logistieke operatie, maar ook – of vooral – om het waarmaken van de verwachtingen van de klant (Dinalog, 2011).

De gevolgen van de groei van e-commerce op de logistieke operatie begint steeds meer aandacht te krijgen. Het bedrijfsleven begint te begrijpen dat logistiek een kritische succesfactor is voor e-commerce (Dinalog, 2011) en probeert dit te vertalen naar succesvolle bedrijfsconcepten. Bedrijven zoals Zalando, Amazon, Bol.com, maar ook DHL en PostNL zijn continu bezig hun e-commerce strategie te verbeteren. 

KennisDC Limburg heeft  literatuuronderzoek gedaan over trends en ontwikkelingen, last-mile, leveringscondities, multi-channel e-commerce, retourlogistiek en cross-border e-commerce

In onderstaande download kunt u het volledige verslag lezen.

Insights artikel E-commerce Logistiek Literatuuronderzoek