Logo kdcl img

Inschrijving voor executive master Customs and Supply Chain Compliance oktober 2019 gestart

Veiligheid, beveiliging, handelsfacilitering en duurzaamheid zijn strategische kwesties...
08 november 2018 / 1198

Veiligheid, beveiliging, handelsfacilitering en duurzaamheid zijn strategische kwesties in de internationale handel. Zakelijk, douane en andere inspectiebureaus willen de efficiëntie verbeteren en de administratieve lasten verminderen. Deze uitdagingen vereisen ons om informatie te delen, netwerken op te bouwen en over de grenzen van de organisatie heen te werken. We kunnen alleen omgaan met deze strategische problemen met succes als we kennis integreren over douaneregelgeving en supply chain management, informatie en naleving en verbeteren van de samenwerking. Dit part-time executive master-programma richt zich op internationale handel en brengt vertegenwoordigers van de douane samen administraties bij bedrijven en adviesbureaus. De inschrijving voor de nieuwe groep die start in oktober 2019 is nu geopend. 

Innovatieve ontwikkelingen dwingen douane-professionals, andere inspecties en zakelijke professionals tot samenwerking. Bedrijven moeten de algemene trend naar naleving van regelgeving volgen in plaats van alleen strict de wetgeving te volgen. In het unieke parttime masterprogramma van RSM onderzoeken de deelnemers deze ontwikkelingen en bespreken en beoordelen ze de waarde en implicaties voor de praktijk. 

Kennis uit douaneregelgeving, supply chain management en IT-gebaseerde compliance worden samengebracht in dit programma. Deelnemers actief in douane-zaken zullen leren om deze onderwerpen te combineren en deze kennis in de praktijk te brengen om bedrijven en andere inspectiediensten beter te begrijpen en samen te werken. 

Het programma brengt professionals uit de douane, het bedrijfsleven en consultancy samen in deze leer- en werkomgeving. Ze bespreken cases van verschillende stakeholders en gastsprekers zullen nieuwe perspectieven en nieuwe kennis bieden, bijvoorbeeld over de Union Customs Code. Het programma is een uitstekende gelegenheid nieuwe professionele relaties op te doen. 

Insights artikel Part-Time Executive Master in CUSTOMS AND SUPPLY CHAIN COMPLIANCE

Auteur Jaar Leestijd
Rotterdam School of Management 2018 10 min